Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира мача-реванш от осминафиналите в Лига Европа срещу Славия (Прага). Двубоят на "росонерите" е днес от 19:45 часа българско време в Прага. Първата среща в Милано завърши с успех с 4:2 за Милан.

"Настъпи решаващият момент от сезона. Имаме цел, която трябва да постигнем. Много се говори, че нашите опоненти очакват мача на живота си, но ние можем и искаме да направим същото. Нашият съперник ще покаже всичките си качества. Те са загубили само веднъж у дома през целия сезон, но ние искаме да продължим напред и сме убедени, че имаме качеството да изпълним целта. Няма нужда от излишно напрежение, нито можем да си позволим да бъдем твърде спокойни. Трябва да играем нашата собствена игра с висока преса, което е важно особено в Европа, където се изправяш срещу някои наистина добри отбори, добри в атака и защита", заяви цитираният от Фокус Пиоли на пресконференцията преди сблъсъка.

"Трябва да сме наясно с факта, че при 11 срещу 11 опонентите ни създадоха проблеми в първия мач. Честно казано мисля, че ще променят схемата от първия мач, въпреки че се справиха добре през първите 30 минути преди червения картон, но сега трябва да компенсират пасив от два гола", добави още италианският специалист.