Нападателят Шарл Де Кетеларе потвърди, че не иска да се връща в Милан след края на сезона. 23-годишният играч премина в Аталанта под наем от опция за закупуване миналото лято и бергамаските може да придобият правата на играча срещу 22 милиона евро.

"Имах негативен сезон в Милан и научих много от този период“, каза Кетеларе пред HLN.

"Помогна ми да направя следващата крачка и ще ми помогне повече в бъдеще. Можете да научите много от един добър сезон, но научавате още повече от сезони, които не са толкова добри.

Щастлив съм в Аталанта; Намерих подходящата среда за мен и моя стил на игра, която само Аталанта можеше да ми даде. Играем добър футбол и всички играчи знаят какво да правят. Гасперини е твърд, но и справедлив", каза още Кетеларе.

Универсалният нападател се надява да остане в Бергамо и след лятото.

"Ако зависеше от мен, щях да остана тук, защото мога да се подобря още повече. Милан е голям клуб, но трябва да играя точно сега и не искам отново да се озова на пейката. Аталанта ми помага, от персонала до моите съотборници и феновете, които ме накараха да се чувствам като у дома си.”

Де Кетеларе отбеляза 10 гола и даде осем асистенции в 36 изяви във всички турнири този сезон, докато по време на първата си и единствена кампания на Сан Сиро той направи само една асистенция в 40 мача.

Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини използва бившата звезда на Брюж като нападател, давайки му свобода в последната третина на терена.

Кетеларе се присъедини към Милан в сделка за 36,5 милиона евро през 2022 г., превръщайки се в най-скъпото лятно попълнение на "росонерите" преди две години.