Треньорът на Милан Стефано Пиоли се превърна във водещ кандидат за поста в Наполи и според информациите в медиите е постигнал принципно споразумение с президента на Адзурите Аурелио де Лаурентис. Треньорът на росонерите почти сигурно си тръгва в края на сезона, с което ще сложи край на петгодишния си престой в столицата на Ломбардия, в който видя много възходи и падения, включително успеха със спечелената титла през 2021-22 г. и достигането до полуфиналите на Шампионската лига през миналия сезон.

От известно време насам Милан търси заместник на Пиоли, като хвърля широка мрежа, разглеждайки различни кандидати. В същото време Наполи също са в търсене на нов старши треньор, след като се разколебаха за Антонио Конте. Както съобщава Даниеле Лонго от Calciomercato.com, през последните няколко седмици Пиоли е в близък контакт с Де Лаурентис и се превърна във водещ кандидат да поеме Наполи през лятото, след като бъде потвърдено напускането му на Милан.

Въпреки че все още не е подписан договор, двете страни са постигнали принципно съгласие за тригодишен договор преди началото на лятото, като остават само последните детайли за договаряне.