Самир Ханданович иска да остане в Интер, но двете страни не могат да стигнат до съгласие относно новия му договор. Това обяви агентът на вратаря Федерико Пасторело.

Стражът все още не се е договорил за нов контракт, а апетит към него има от Рома и от клубове от английската Висша лига. „Вълците“ търсят заместник на остаряващия Морган Де Санктис.

„Ситуацията е тази, която пишат вестниците“, каза агентът на 30-годишния Ханданович. „Има преговори, но и затруднения поради обичайните несъответствия между търсенето и предлагането“.

„Но съм оптимист, защото Самир иска да остане в Интер, така че се надявам да стигнем до споразумение с клуба. Надявам се да успеем“, добави Пасторело.

На „Джузепе Меаца“ са готови с две имена, които да заместят Ханданович, в случай, че не преподпише.

Първият вариант е Петър Чех, който иска да напусне Челси, тъй като изгуби титулярното си място за сметка на Тибо Куртоа.

Според ESPN пък Интер иска и Асмир Бегович от Стоук Сити. 27-годишният вратар навлиза във финалната година от своя контракт с „грънчарите“ и не е ясно дали ще остане на „Британия“.

Манчини се опита да вземе Бегович, още докато беше мениджър на Манчестър Сити, а по-рано през деня се появиха информации, че Реал Мадрид също иска босненския страж