Интер ще направи офанзива за привличането на Стеван Йоветич от Манчестър Сити. Това заяви спортният директор на клуба Пиеро Аусилио.

"Нерадзурите" от доста време следят черногорския национал, който премина при "гражданите" от Фиорентина за 26 милиона евро, но за два сезона така и не успя да се утвърди като водещ футболист на отбора.

"Да, искаме Йоветич, но още не знаем дали от Сити са готови да се разделят с него. Той пасва идеално на изискванията ни за нови играчи. Следим много състезатели", каза Аусилио, след което говори и за още две трансферни цели на Интер – Сержи Дардер от Малага и Мехди Бенатия от Байерн Мюнхен.

"Дардер е млад играч, който ни харесва и го държим под око, както правим с много други футболисти. Бенатия обаче е в голям клуб, който се съмнявам да иска да го пусне", добави директорът в Интер.

Той не пропусна да изрази задоволството си от факта, че голмайсторът на тима Мауро Икарди поднови договора си с клуба и заяви, че около него и Матео Ковачич ще се гради гръбнакът на отбора.

"Ще започнем да градим отбора около Икарди. Вярваме в младите играчи като Мауро и Ковачич, а около тях ще добавим още опитни и класни футболисти. Искаме да направим нещо различно и да вървим напред", каза още Аулисио.

Накрая той заяви, че скоро ще има яснота и дали вратарят Самир Ханданович също ще преподпише с Интер.