Спортният директор на Интер Пиеро Аусилио заяви, че "нерадзурите" най-трудно са привлекли Джофри Кондогния (Монако) и Иван Перишич (Волфсбург).

Френският национал пристигна от Княжеството за 40 милиона евро, докато Волфсбург получи 16 млн. евро за хърватина.

"Ще прекалено очевидно да спомена, че най-трудно взехме Кондогбия. За това ще кажа Перишич. Отидохме да го вземем от богат клуб, който не искаше да се разделя с него".

"Желанието му да се присъедини към нас, решимостта ни и стратегията ни позволиха да привлечем Перишич. Кондогбия го следим от дълго време, още от Севиля. Не смятам, че цената му е висока. След няколко години ще набъбне много", каза Аусилио.

Той говори и за провалите на Интер на трансферния пазар. "Искахме да подпишем още с Пауло Дибала и Яя Туре. Все пак успяхме да вземем други играчи, които не са по-малко важни", добави директорът на "Джузепе Меаца".

Аусилио каза още, че основната цел през новия сезон ще бъде място в Топ 3, което ще върне Интер в Шампионска лига. Накрая той добави, че клубът се е съгласил да пусне Ернанес на Ювентус заради привличането на Адем Ляич и Фелипе Мело и нарече продажбата на Матео Ковачич на Реал Мадрид "болезнена, но необходима".