Фреди Гуарин вкара единственото попадение за победата на Интер с 1:0 над Милан в неделното Дерби дела Мадонина на „Сан Сиро“. След нулево първо полувреме Гуарин вкара в 58-та минута след страхотна самостоятелна атака и хубав фалцов удар.

Марио Балотели, който записа повторен дебют за Милан, влезе след това, но не успя да отбележи, въпреки че се представи на ниво.

Успехът запази 100-процентовия актив на Интер от началото на сезона. Тимът на Роберто Манчини е на върха в класирането с 9 точки, с две повече от Киево.

Милан пък загуби за втори път в три мача и в момента е на 12-то място с три точки.

ПОБЕДИТЕЛ: Фреди Гуарин

Интер беше по-балансираният отбор и заслужи победата си, но „нерадзурите“ се нуждаеха от момент на индивидуален блясък, за да вкарат. Този момент дойде в 58-та минута чрез Фреди Гуарин.

Колумбиецът получи топката на десния фланг от Давиде Сантон, спечели терен към средата и от границата на наказателното поле не остави шансове на Диего Лопес. Това беше 15-тият гол на Гуарин в 100 мача за Интер в Серия А, с който донесе първата победа на тима си в дербито след 2013 година.

„Ако Фреди Гуарин можеше да подава на половината добре както стреля към вратата, щеше да е страхотен играч“, туитна Паоло Балдини след гола на халфа.

В модерния футбол само отнемането на топката вече не е достатъчно. С едно магическо отиграване Гуарин направи разликата.

ПОБЕДИТЕЛ: Марио Балотели

Треньорът на Милан Синиша Михайлович не беше особено впечатлен от Марио Балотели по време на прекъсването на първенството заради националните отбори, когато нападателят вкара на Мантова. „Не е в добра форма и трябва да се подобрява, също както и останалите. В противен случай няма да играе“, заяви тогава Михайлович.

В неделя Балотели игра добре и въпреки че може и да не е в най-добрата форма в кариерата си, впечатли. Той замени Карлос Бака в 62-та минута и още с първото си докосване създаде опасност – след центриране от фаул.

Италианският национал почти изравни резултата с топовен удар от разстояние в 78-та минута. Играта на Балотели беше директна и показа мощта и качествата, с които преди време беше обявяван за бъдещето на футбола.

Така че – връща ли се Супер Марио? Не е задължително. Ние всички знаем колко талантлив играч е той, но през годините често сме го виждали как пропилява таланта си. Неделята беше добър старт за него и Балотели може да надгражда.

ЗАГУБИЛ: Кейсуке Хонда

Няма да е честно да се отличи само един от футболистите на Милан, които направиха слаб мач срещу Интер. „Росонерите“ не успяха да запазят добрата си игра през цялото време и това със сигурност не зависи от само един човек.

Но Кейсуке Хонда нямаше почти никакво влияние върху играта, а ние сме свикнали да очакваме повече от японския плеймейкър. Хонда завърши 91% от пасовете си и създаде две възможности за гол, въпреки че и двете бяха извън наказателното поле.

Проблемът бе, че той просто не бе въвлечен достатъчно в мача и не направи нищо запомнящо се. Хонда трябва да играе много по-добре, ако Милан иска да създава повече възможности за гол.

ПОБЕДИТЕЛ: Роберто Манчини

От изминалите три мача от Роберто Манчини нямаше как да се очаква повече. След като победи вечния съперник в неделя. Интер е начело в Серия А със стопроцентов актив. Стеван Йоветич се очертава като трансферният удар, въпреки че този път не вкара, но той вече се разписа три пъти. Освен това отборът беше подсилен с умни инвестиции.

Сезонът е дълъг и Интер ще трябва да продължава да се развива, ако иска да запази челната си позиция. На моменти в мача снощи защитата изглеждаше проблемна, но пък „нерадзурите“ допуснаха само един гол от началото на сезона. Все пак е добре да си на върха в класирането и Манчини трябва да е доволен от началото на сезона.

ЗАГУБИЛ: Синиша Михайлович

Милан инвестира много в трансферния пазар през лятото, но в първите три мача в Серия А допусна две загуби и вкара само два гола. А това за клуб като Милан е тотално незадоволително. Тези от ръководството искат само победи, особено като се има в предвид инвестициите.

Решението да пусне в игра Балотели през второто полувреме се оказа правилно, въпреки че може би Михайлович сбърка със смяната на Карлос Бака. Луис Адриано изпусна две добри положения в началото на мача и беше далеч по-добър кандидат за смяна. Още повече, че Бака се оказа добър подавач по време на срещата.

Въпреки че е твърде рано, грешките на Михайлович начело на Милан вече се отчитат. След две загуби в три мача сърбинът се нуждае от резултати. И то скоро.

Майкъл Къмингс, Bleacher Report