През 2007 година Крисиан Киву е отказал да премине от Рома в Реал Мадрид и Барселона, за да продължи кариерата си в Интер.

Това разкри бившият румънски национал пред известният журналист Gianluca Di Marzio.

Бранителят прекара повече от десетилетие в Серия "А" преди да приключи с футбола. "След четири години в Аякс, исках да променя първенството, да направя стъпка нагоре", каза Киву.

"Холандците искаха да ме задържат, но мечтата ми винаги е била да играя в Италия. Имах възможност да избирам между два велики клуба – Рома и Интер, но Фабио Капело ме убеди да избера Рим".

"В първия сезон започнах добре, после имах проблеми, но изкарах четири фантастични сезона на "Олимпико". Винаги съм играл на 100% за отбора".

"Напускането му? Барселона и Реал Мадрид ме искаха, но вече бях избрал Интер. Исках да спечеля скудетото и успях. Тръгването ми беше много емоционално", заяви още Киву.

Той коментира и Жозе Моуриньо, под чието ръководство спечели знаменития требъл с "нерадзурите" през 2010 г. "Той е човек, който обръща голямо внимание на детайлите и винаги е близо до играчите".

"Първо се грижи за човешката страна, после за техническата, което е много ценено от играчите. Той е човек, който знае какво иска и как да го постигне", завърши румънецът.