Интер победи с 1:0 като гост Болоня в първи мач от междинния 10-ти кръг на италианската Серия "А".

Срещата на стадион "Ренато Дал’Ара" беше изключително скучна и головите положения се брояха на пръстите на едната ръка. В средата на второто полувреме пък Фелипе Мело за няколко минути си изкара два жълти картона и остави "нерадзурите" с човек по-малко на терена.

Фрапантна грешка в защитата на Болоня обаче позволи на Мауро Икарди да се разпише малко след това, с което донесе успеха на Интер. По този начин възпитаниците на Роберто Манчини спечелиха за първи път от близо месец, като за този период записаха една загуба и три равенства.

С трите точки пък "синьо-черните" временно се изкачиха на първото място с 21 точки, а Рома има 20 и утре посреща Удинезе на стадион "Олимпико".


Първата хубава атака в мача създадоха домакините в 5-ата минута, когато Муние беше намерен с дълъг пас зад защитата на Интер, но не успя да овладее топката точно пред вратата и тя излезе извън очертанията на терена. "Нерадзурите" отговориха малко по-късно с атака по десния фланг, но Иван Перишич стреля много анемично и по никакъв начин не затрудни вратаря Да Коста.

В следващите минути миланци владееха инициативата, но им липсваше прецизност в близост до наказателното поле на Болоня и интересните моменти липсваха. След половин час игра гостите спечелиха фаул почти на аутлинията. Последва остро центриране във вратарското поле, където Перишич надскочи защитата на домакините, но не успя да отправи хубав удар с глава и пропиля шанса.

В 38-ата минута и Болоня погледна по-смело в предни позиции. Тогава Ферари с чудесна маневра се измъкна между централните защитници на Интер, озова се фронтално срещу Самир Ханданович и точно преди да разстреля вратаря, се засуети и топката му беше изчистена.

4 минути преди края на полувремето Перишич центрира в наказателното поле, Мауро Икарди засече силно с глава, получи се рикошет в Гасталдело и топката излезе в корнер, след който не последва нищо интересно. В продължението Адем Ляич шутира от фаул от около 30 м, но Да Коста беше на мястото си и улови.

Пет минути след подновяването на играта Лука Рицо отправи първия точен изстрел за Болоня, но той попадна право в ръцете на Ханданович. След час игра дойде най-чистото положение в мача до момента. Икарди пусна топката остро точно пред вратата на Да Коста, защитата на Болоня не се ориентира добре и се получи меле, при което Ляич не успя да засече, но това стори Перишич. В последния момент обаче бранител застана на пътя на топката и спаси чист гол.

Секунди след това Мело извърши много глупав фаул в центъра на терена и главният съдия Лука Банти му показа втори жълт и съответно червен картон. Въпреки това "нерадзурите" поведоха в 67-ата минута след фрапантна грешка на Ферари. Той буквално подари топката на Ляич, който изведе Икарди на празна врата и аржентинецът нямаше как да сбърка – 1:0!

В последните секунди Матиа Дестро се озова абсолютно сам точно пред вратата и вместо да разстреля Ханданович, шутира право в него, с което пропусна да донесе точката за Болоня, До края не падна нов гол и Интер се поздрави с трите точки.

Болоня – Интер 0:1

Голмайстор:

0:1 Икарди (67)

Болоня: Да Коста, Гасталдело, Ферари, Росетини, Диавара, Рицо (81-Дестро), Мазина, Тайдер, Муние, Манкосу (81-Фалко), Джакерини (71-Бриенца)
Треньор: Делио Роси

Интер: Ханданович, Сантон, Миранда, Ранокия, Жесус, Мело, Кондогбия, Брозович, Ляич (87-Паласио), Перишич (73-Гуарин), Икарди (81-Биабиани)
Треньор: Роберто Манчини
 
Болоня, ст.: "Ренато Дал’Ара"
Съдия: Лука Банти
Жълти картони: Кондогбия, Мело (Интер)
Червен картон: Мело 60’ (Интер)