Интер ще играе полуфинал в турнира за Купата на Италия след победа с 2:0 като гост на Наполи. По този начин “нерадзурите” взеха реванш за миналогодишния сблъсък между двата отбора, когато с гол в края Гонсало Игуаин изпрати тима си напред в надпреварата. 

Тази вечер двата отбора изиграха равностоен мач, като част от звездите получиха почивка. Въпреки това късметът се усмихна на гостите, които поведоха след страхотен гол на Стеван Йоветич в 74-та минута, а в добавеното време Адем Ляич довърши домакините.

Така Интер ще играе на полуфиналите, а съперникът на тима ще стане ясен утре след края на мача в другия четвъртфинал между Лацио и Ювентус. Другата двойка в надпреварата е Милан - Алесандрия. 

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, в което домакините от Наполи имаха една идея по-добри положения. Маурицио Сари даде почивка на част от титулярите си, включително на големите звезди Марек Хамшик, Лоренцо Инсинье и Гонсало Игуаин, но това не се отрази много на играта на тима. 

Маноло Габиадини и партньорите му в атака Хосе Кайехон и Дрис Мертенс създадоха доста трудности за защитата на Интер. В случаите, в които отбраната на гостите бе пробивана, на вратата Самир Ханданович успяваше да обезсърчи нападателите на Наполи. 

Йоветич пък бе най-активният играч на “нерадзурите” в атака, но пък и Пепе Рейна показа добри качества. Така двата отбора оставиха развръзката за второто полувреме. 

Играта в него бе далеч по-директна, като в началните минути Габиадини пробва късмета си два пъти. Интер пък опита да владее повече топката и при една от постоянните атаки Биабиани излезе на стрелкова позиция, но Рейна спаси. Добра възможност се откри и пред Гари Медел в 66-та минута, но ударът на чилиеца от воле мина над гредата.

Маурицио Сари потърси промяна и след 60-та минута пусна последователно в игра Хамшик и Игуаин. Малко след появата на аржентинеца на терена обаче Интер поведе. В 74-та минута гостите направиха бърза контраатака, а Стеван Йоветич реши да играе индивидуално и стреля по изключителен начин от над 25 метра. Пепе Рейна само успя да изгледа как топката влиза в горния ляв ъгъл на вратата му - 1:0 за Интер.

Наполи натисна до края на мача и няколко комбинации между Игуаин и Мертенс застрашиха сериозно вратата. При една от тях удар на аржентинеца с глава не попадна в целта. В 84-та минута пък Ханданович трябваше да се намесва след далечен удар на Мертенс. Малко след това белгиецът беше изгонен с червен картон, след като опита да си изпроси дузпа, но вместо това получи втори жълт картон. 

В добавеното време Интер издебна Наполи на контраатака, а Адем Ляич довърши домакините, след като изскочи сам срещу Пепе Рейна и пусна топката между краката му за 2:0. Малко след това Игуаин можеше да вкара дежурният си гол, след като стреля фалцово от границата на наказателното поле, но Ханданович беше непробиваем тази вечер и изби в ъглов удар. 

Наполи - Интер 0:2

0:1 Стеван Йоветич 74'

0:2 Адем Ляич 90+2'

Наполи: Рейна, Хисай, Кирикеш, Кулибали, Стринич, Лопес (66 - Жоржиньо), Валдифиори, Алан (59 - Хамшик), Кайехон, Мертенс, Габиадини (71 - Игуаин)

Интер: Ханданович, Нагатомо, Жезус, Миранда, Телес, Кондогбия, Медел (86 - Мело), Биабиани, Ляич, Перишич (73 - Паласио), Йоветич