Оценката на Интер за сезона до момента е 6 от 10. Това заяви спортният директор на "нерадзурите" Пиеро Аусилио.

През януари миланци бяха начело в класирането на Серия "А", след което последва поредица от слаби резултати и отборът се смъкна до 4-то място в класирането, на 5 точки от третия Рома, който е с мач по-малко.

"Бих дал на Интер оценка 6 от 10 за този сезон", заяви Аусилио пред Radio Anch’io lo Sport. "В началото на кампанията никой не мислеше, че ще сме на тази позиция. Оценката може да се подобри, но не чувствам, че давам по-ниска от заслуженото", добави той.

Аусилио каза още, че Интер иска да гради отбора си около голмайстора Мауро Икарди. Той е свързван с напускане през лятото заради неразбирателство с треньора Роберто Манчини, като Манчестър Юнайтед и Атлетико Мадрид проявяват интерес към аржентинеца.

"Икарди е твърде важен играч за нас, за да се лишим от него. Млад е, а вече има 50 гола, той е нашият капитан и ще градим бъдещето около него. Правим всичко възможно да се върнем в челните позиции в първенството".

"Дали Интер се нуждае от повече италианци? Едер е стъпка в тази посока, Биабиани и Икарди са в страната от много години и може да се считат, че са почти италианци", добави Аусилио.