Треньорът на Интер Стефано Пиоли заяви, че победата над Сасуоло е спечелена най-вече с дух и решителност. Специалистът даде и специални съвети на Габриел Барбоса и Фелипе Мело.

„Трябваше да поработим много, защото този мач може да се окаже повратна точка за нас. Не бяхме печелили гостуване от доста време, но днес успяхме да го направим с интелигентна игра и бистър ум. Може би трябваше да приключим мача по-рано, защото имахме доста възможности да вкараме втори гол.

Сасуоло е добър отбор и опита да се върне в мача, но имаше само една добро положение. Изиграхме този мач с много дух и решителност. Започнахме да се движим по-добре след гола, докато противникът ни опитваше да забави темпото. Имахме много удари към противниковата врата, но най-важна е победата. Нуждаехме се от нея. Сега трябва да се концентрираме и за мача с Лацио“, каза Пиоли.

Специалистът коментира и появата в игра на Габриел Барбоса. Бразилецът влезе като резерва в последните 4 минути и записа вторият си мач в Серия А.

„Работим по  това той да се подобрява като играч. Той има качествата, много е талантлив, но му трябва време, за да свикне с футбола в Италия. Фелипе Мело изигра добър мач и не мисля, че вторият му жълт картон беше заслужен. Той е силен характер и е много опитен играч, но трябва да контролира агресията си по време на мачовете“, добави Пиоли.