Сампдория победи с 2:1 като гост Интер в последен мач от 30-ия кръг на Серия "А" и почти уби надеждите на "нерадзурите" за място в Топ 3, което дава право на участие в Шампионска лига.

През първото полувреме отборите създадоха по две опасни положения, но и в двата случая гостите нацелиха гредите, докато Даниеле Д’Амрбозио (35) не сбърка и даде аванс за Интер. Пет минути след началото на втората час Патрик Шик възстанови равенството, макар и от положение на засада.

После отборите пропиляха нови възможности да поведат, а в 72-ата минута Мауро Икарди не успя да се разпише на празна врата. 5 минути преди края "мореплавателите" спечелиха дузпа за игра с ръка на Марсело Брозович, след която Фабио Куалярела донесе победата за гостите.

Така Интер остава на 6-то място с 55 точки, на 9 т. зад 3-ия Наполи, докато Сампдория е на 9-та позиция с 44 т.


Интер пропусна златен шанс да поведе още в 10-ата минута на мача. Тогава Банега отправи истински снаряд, Вивиано едва изби и топката попадна в Кандрева, който от непосредствена близост шутира, но кълбото облиза външната страна на лявата греда.

13 минути по-късно Кандрева стреля по земя от далечна дистанция, но покрай десния страничен стълб. В ответната Куалярале можеше да изведе гостите напред. Той получи пред пеналта, беше с гръб към вратата, завъртя се, но бомбеният му удар срещна лявата греда на Ханданович.

Мачът продължи да бъде двуостър и малко след това Икарди засече с глава, но мерникът му изневери. Впоследствие Сампдория започна по-често да поглежда в предни позиции и след половин час игра Шик стреля след подаване отдясно, но и той не уцели вратата.

После Икарди беше чудесно изведен очи в очи с Вивиано, но се намираше в много тънка засада, която беше маркирана с известно закъснение. В 35-ата минута обаче нямаше какво да спаси гостите. Банега бе намерен с дълъг пас по десния фланг, центрира в наказателното поле, където Д’Амброзио засече, получи се рикошет, който излъга Вивиано и топката влетя в мрежата му за 1:0!

Атаките на "нерадзурите" не секнаха и след изпълнение на корнер Д’Амброзио пропусна да се разпише отново. В края на полувремето Сампдория нацели втора греда след страхотен удар на Фернандеш по земя в далечния ъгъл. После топката попадна в непокрития Шик на точката на дузпата, но в решаващия момент мерникът на чеха изневери и той не уцели вратата.

5 минути след подновяването на играта Самп изравни. След продължителна атака Фернандеш центрира отдясно, Силвестре засече, след което Шик добута кълбото в мрежата. Нападателят обаче се намираше в очевидна засада, която не беше отсъдена. Интер можеше да поведе след час игра, когато Перишич засече с глава, но Вивиано спаси.

Гостите организираха светкавична контра, която завърши с изстрел на Куалярела, париран от Ханданович. Опасните положения продължиха да следват едно след друго и току-що появилият се терена Едер отправи страхотен шут, който Вивиано изби, а при добавката Кандрева не уцели вратата.

В 72-ата минута Икарди направи пропуска на сезона. Кандрева проби чудесно по дясното крило, навлезе в наказателното поле и пусна пас успоредно на голлинията, но от 1 м Икарди не уцели опразнената врата. Така се стигна до 83-ата минута, когато гостите спечелиха нарушение на границата на наказателното поле и след последвалия удар Брозович игра умишлено с ръка.

Съдийската бригада без да се замисля отсъди дузпа, от която Куалярела с перфектно изпълнение донесе успеха за Сампдория.

Интер – Сампдория 1:2       

Голмайстори: 1:0 Д’Амброзио (35), 1:1 Шик (55), 1:2 Куалярела (85-д)

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Медел, Миранда, Ансалди, Галярдини (46-Кондогбия), Брозович, Кандрева, Банега (66-Едер), Перишич (78-Жоао Марио), Икарди
Треньор: Стефано Пиоли

Сампдория: Вивиано, Сала (16-Бережински), Скриниар, Силвестре, Додо (70-Реджини), Линети, Барето, Торейра, Фернандеш (61-Алвареш), Шик, Куалярела
Треньор: Марко Джампаоло

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Д. Чели
Жълти картони: Брозович, Миранда (Интер) 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Gx08Bax2dJc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>