Интер тресна с 3:1 Каляри на стадион "Стадио Ис Аренас" и записа важна победа в битката за шампионската титла в Италия.

Нерадзурите вече са лидери в класирането с 36 точки, на една пред Наполи и пет пред Ювентус. Трябва обаче да се отбележи, че неаполитанци и торинци са с мач по-малко.

Два гола за Интер заби Икарди, един добави Брозович. За домакините точен беше Паволети, Икарди вече има 15 попадения през сезона.

Така гостите продължават отличното си представяне през този шампионат и вече имат 8 победи и три равенства в последните си 11 мача. Каляри от друга страна не показа нищо смислено в тази среща и логично загуби. Тимът е в средата на класирането с 15 точки.


Домакините от Каляри започнаха по-добре мача и можеха да вкарат още в 16-ата минута, но Самир Ханданович показа световната си класа и спаси удар отблизо на Паволети.

Постепенно гостите живнаха, изнесоха играта в по-предни позиции и вкараха с първото си по-сериозно положение.

В 29-ата минута Кандрева овладя на гърди една топка, последва центриране към Перишич, който намери Икарди и аржентинецът майсторски опъна мрежата, като това бе негово 14-о попадение за сезона.

Малко по-късно Мауро можеше да вкара отново, но не успя този път да нанесе завършващ удар.

Второто полувреме започна страхотно за Интер и нерадзурите отново вкараха. В 54-ата минута ревервата Брозович след контра направи 0:2.

След това попадение домакините тръгнаха напред и заслужено намалиха в 70-ата минута, когато Леонардо Паволети опъна мрежата на Ханданович за 1:2.

До края на мача Каляри натисна здраво, но Интер направи една контра в 83-ата минута и отново Мауро Икарди прати топката във вратата за 1:3. Така "нерадзурите" си взеха заслужено победата и трите точки. 

Каляри - Интер 1:3

Голмайстори: 

0:1 Икарди (29)
0:2 Брозович (54)
1:2 Паволети (70)
1:3 Икарди (83)

Каляри: Рафаел, Романя, Чепители, Андреоли, Фараго, Йонита, Чигарини, Барела, Падоин, Паволети, Жоао Педро

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Скриняр, Миранда, Сантон, Весино, Галярдини, Кандрева, Борха Валеро, Перишич, Икарди