Интер бе на път да прекъсне черната си серия и най-накрая да победи. В първата минута на даденото продължение обаче Джовани Симеоне вкара за крайното 1:1 в гостуването на Фиорентина. 

Мауро Икарди бе дал преднина за “нерадзурите” в 55-та минута и изглеждаше, че тимът на Лучано Спалети ще спечели. Драмата на “Артемио Франки” обаче бе пълна и Симеоне изравни с последното си докосване в мача. 

Така Интер остава на третото място в класирането с актив от 42 точки, на три пред Рома. “Вълците” обаче имат цели два мача по-малко. Фиорентина е на 8-мо място в Серия А с 28 точки. 

“Виолетовите” имаха прекрасна възможност да поведат още във втората минута, когато топката като по чудо се оказа в краката на Джовани Симеоне, но той не успя да реагира добре и да нанесе сполучлив удар. 

Добрата игра на Фиорентина продължи и в 6-та минута Федерико Киеза стреля от 25 метра, но не успя да намери целта. Подобни изстрели направиха Верету и Симеоне. 

Първото по-сериозно положение за Интер бе в 17-та минута, когато Галярдини стреля от границата на наказателното поле, но стражът на “виолетовите” Марко Спортиело спаси. Вратарят на домакините се намеси подобаващо и малко по-късно при остро центриране на Иван Перишич. 

Второто полувреме започна отново с натиск на Фиорентина, като отново Киеза стреля мощно, но над гредата. Така се стигна до 55-та минута, когато Интер поведе. Жоао Кансело центрира от свободен удар, а Мауро Икарди отправи удар с глава. Спортиело спаси, но топката отново отиде у аржентинеца, който вече само я насочи в мрежата - 1:0 за “нерадзурите”. 

Фиорентина натисна до края и създаде сериозно напрежение пред вратата на Ханданович. Опасно центриране на Милан Бадел и последвал рикошет като по чудо не спря в мрежата, а малко след това активният Киеза отново нямаше късмет след опасен негов удар. 

Натискът на Фиорентина даде резултат в добавеното време. В 91-та минута в наказателното поле на Интер настана хаос. Топката бе подадена към Джовани Симеоне, който отблизо разстреля Ханданович за 1:1. 

Фиорентина - Интер 1:1 

0:1 Мауро Икарди 55’

1:1 Джовани Симеоне 90+1’

Фиорентина: Спортиело, Лаурини, Пецела, Астори, Бираги, Бенаси (69 - Бабакар), Бадел, Верету (86 - Диаш), Теро (62 - Исрик), Киеза, Симеоне

Интер: Ханданович, Сантон, Ранокия (75 - Нагатомо), Скриняр, Кансело (82 - Кандрева), Галярдини, Весино, Перишич, Валеро, Марио (65 - Далберт), Икарди

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xcz0dpA0Iok" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>