Интер - Милан, двубой от 9-ия кръг на италианската Сериа А, стадион "Сан Сиро", начало: 21:30 часа българско време.

Групата на Интер: Ханданович, Падели, Берни, Върсалко, Де Фрай, Ранокия, Асамоа, Миранда, Далберт, Д'Амброзио, Скриняр, Галярдини, Весино, Наинголан, Марио, Валеро, Перишич, Брозович, Икарди, Лаутаро, Балде, Политано, Кандрева 

Групата на Милан: Д. Донарума, А. Донарума, Рейна, Абате, Калабрия, Калдара, Лаксалт, Мусакио, Родригес, Романоли, Запата, Бакайоко, Бертолачи, Билия, Бонавентура, Кеси, Маури, Борини, Чалханоглу, Кастийеха, Кутроне, Халилович, Игуаин, Сусо

Прогноза на Gol.bg:

Домакините започнаха колебливо новия сезон, но след това навлязоха във форма. Така в момента "нерадзурите" се намират в чудесна серия от шест поредни победи във всички турнири. 

Спечелиха срещите си от последните четири кръга на Серия А и добавиха две победи в Шампионската Лига. Четири от тези шест успеха бяха с резултат 2:1. "Нерадзурите" записаха две загуби в началото на сезона, които бяха с по 0:1 от отборите на Парма и Сасуоло. 

Добра новина сега за треньора Лучано Спалети е и звръщането на Симе Вршалко, който вече тренира наравно с останалите. Така Интер се очаква да излезе с най-доброто в предстоящото дерби. Мауро Икарди отново започна да бележи и вкара три гола в последните два мача на тима.

Милан победи Киево с резултат 3:1 в последния си шампионатен мач. Това бе трети пореден успех за "росонерите". Преди това Милан спечели трите точки срещу Сасуоло в Серия А след успех с 4:1, като също така надви и Олимпиакос с 3:1 на собствен терен в Лига Европа. 

В момента гостите са на десето място с актив от 12 точки, като имат по-малко от другите тимове. Милан е без поражение в осем поредни срещи във всички турнири и може да кажем, че играе добър футбол.

Иван Стринич е аут за мача в състава на гостите, а под въпросителна за участието си в срещата са Maтия Калдара, Патрик Кутроне и Алесио Романьоли.

Дербито на Милано се е провело общо 168 пъти в рамките на италианската Серия А. Показателите са в полза на Интер, който има 62 победи в дербито, а Милан е с 51 успеха.

Прогноза: Интер - Милан 2:2