Интер приема довечера Барсе­лона в очаквано с огромен инте­рес зрелище от група В. Нерадзурите са втори в Серия А, докато каталунците са лидери в Приме­ра. На 24 октомври блаугранас на­диграха с 2:0 Интер и сложиха край на серията от 7 победи на миланци. 

Хората на Лучано Спалети обаче продължиха да печелят в първенството и докараха до 7 успехите си. Нерадзурите вече показват и добра игра, а при 5:0 над Дженоа си позволиха да се за­бавляват на терена. 

Срещу грифоните Спалети даде почивка на част от звездите начело с капи­тана Мауро Икарди и блеснаха неочаквани герои. Твърдата ре­зерва Роберто Галярдини вкара 2 гола, а смятаният за напълно из­лишен Жоао Марио освен попаде­ние даде и 2 асистенции. Заради финансовия феърплей Интер има ограничения да картотекира и двамата халфове са без права за ШЛ...

В Интер съзряха пръст на съдбата в предстоящия сблъсък. Осо­бено ако мачът завърши 0:0... Причината е, че Интер и Барса бяха в една група през сезон 2009/10 г., когато срещата в Ми­лано завърши без голове, а в Каталуня - 2:0 за домакините. После двата гранда се сблъскаха на полу­финал, като този път радостта бе за италианците.

На "Меаца" Педро (9) откри, но нерадзурите обърнаха с голове на Уесли Снайдер (20), Майкон (48) и Диего Милото (61). В реванша Интер, макар и рано останал с 10 души заради червения картон на Тиаго Мота, устиска 0:1, а на фи­нала в Мадрид триумфира с 2:0 срещу Байерн. Именно за такова дежа вю се размечтаха тифозите на нерадзурите...

"Защо да не се повтори? Ин­тер разполага с футболисти, с ко­ито може да стигне далече в тур­нира. Тази година с Рома победих­ме с 3:0 Барселона и ги отстраних­ме на четвъртфинал (б.р. - след 1:4 на "Hoy Камп), защо да не запи­ша още един успех срещу тях?", демонстрира самочувствие Раджа Наинголан. Белгийският халф, който се превърна в ключова фигура и в новия си отбор, пропусна заради контузия мача в Барселона, а липсата му се усети. Наинголан обаче се възстанови по-бързо от очакваното и днес ще действа зад гърба на Икарди.

Треньорът на домакините Спалети ще може да използва оптималния си състав. След почивката срещу Дженоа на двата бека се връщат Шиме Врсалко и Асамоа. Само нещо непредвидено може да накара Лучано за направи промяна. Интер играе по принцип трудно срещу испанци, но у дома има само една загуба - 0:2 cpeщу Алавес през 2001 г. за Купата УЕфА.

Барселона идва като лидер фаворит да първото място. На "Hoy Камп" блаугранас се справи без Лионел Меси, който получи фрактура на дясната ръка cpeщу Севиля (4:2). Още в неделя аржетинецът смени шината с по-удобна и гъвкава, което ще му позволи да играе срещу нерадзурите. Индикациите са, че треньорът Ернесто Валверде ще го пусне само ако се налага за 20-25 минути, твърди "Марка". Все пак при успех гостите си гарантират предсрочно участието на ( осминафинал, а за Лео ще е възмсност да впечатли преди оконтелното гласуване за "Златната топка".)

Вчера Милано посрещна с дъжд футболистите на Барселона. Жеpap Пике, единият от общо двамата здрави централни защитници (другият е Клеман Лангле, Самюел Юмтити и Томас Вермален са контузени), се разсея при качването в автобуса от самоле­та дo летището и си тресна гла­вата в огледалото на возилото, без да пострада сериозно.

Според "Марка" Валверде ще пу­сне титулярите от първия мач, което означава, че до Фелипе Коутиньо и Луис Суарес ще е Рафиня. От януари бразилецът игра под наем именно в Интер, а клубовете не се разбраха за трансфер

По-малкият брат на Тиаго Алкантара вкара първия гол на "Hoy Камп", като не се зарадва. в Испания не спират критики­те за играта на тима, независимо че е лидер. "Валвереде прави всич­ко възможно да докаже, че между резултатите и представянето на отбора може да няма нищо об­що", хапливо написа АС. 

Мадридската медия напомня, че докато Меси не е бил контузен, Суарес е вкарал 3 гола в първенството, а без Лео Канибала е удвоил пости­жението си. Но в същото бреме Суарес не се е разписал навън в ШЛ от 3 г. За последно уругваецът бе точен на 16.09.2015 г. при 1:1 сре­щу Рома (1:1) на "Олимпико". А от­тогава сухите му визити са 14...

Материал на "Тема спорт"