Генералният директор на Интер Джузепе Марота заяви, че няма притеснения относно новия договор на звездата на отбора Мауро Икарди.

Агентът на голмайстора на "нерадзурите" – половинката му Уанда Нара, заяви, че преговорите са прекратени с думите: "Не е нормално да подписва ново споразумение при непроменени условия".

Думите й веднага породиха спекулации, че аржентинският стрелец ще напусне "Джузепе Меаца" след края на сезона. Името му е свързвано с Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен.

Марота, който започна работа в Интер в края на миналата година, обаче не е притеснен от създалата се ситуация. "Отношенията ни са отлични. Няма нищо необичайно, че в този период медиите пишат за трансфери. Мауро е нашият капитан, той е голям професионалист и ще обсъдим нов договор".

"Между нас няма никакви проблеми и пресата няма да ни повлияе. Мога ли да уверя тифозите, че Икарди ще преподпише? Безусловно! Няма причина да се безпокоят за бъдещето на звездата ни", заяви Марота.

На Ботуша предполагат, че двете страни имат финансов разминавания. Интер предлага годишна заплата на нападателя от 7 млн. евро, но той иска 9 млн. евро, което ще го превърне във втория най-скъпоплатен футболист в Серия "А" след звездата на хегемона Ювентус Кристиано Роналдо.