Бившият агент на нападателя на Интер Мауро Икарди-Аблан Морено говори за ситуацията около играча. Футболистът бе лишен от капитанската лента, а също така не бе включен в групата за мача в 1/16-финалите на Лига Европа срещу Рапид Виена.

"Мауро се промени. Промени мисленето и нагласите си. Отвън изглежда очевидно. Честно казано, очаквах това и мисля, че най-лошото предстои. Интер направи правилното нещо (лишавайки го от лентата). Като се има предвид поведението на антуража му, клубът се държи адекватно". 

"Когато представях интересите му, всичко беше решено на професионално и по-малко публично ниво. Сега Икарди вече не контролира съдбата си. Той трябва да бъде по-внимателен, тъй като Интер даде ясно да се разбере на всички клубове по света, че този играч има проблеми".

"Не считам Мауро за мой приятел. Той показа какво имах предвид пред него, когато ме изостави, след като Уанда се появи. Мисля, че този избор се е отразил на кариерата му. Всичко, което се случва е резултат от неговите действия", заяви Аблан Морено пред "Football Italia".

Този сезон Икарди изигра 28 мача и отбеляза 15 гола във всички турнири.