Интер бе на минута от това да си тръгне с трите точки от Флоренция, но в крайна сметка взе само една след шеметното равенство 3:3. Двубоят бе достатъчно инфарктен и дори скандален, тъй като "виолетовите" изравниха с дузпа в 101-та минута. Жордан Верету донесе точката за домакините, но телевизионните повторения така и не показаха, че Данило Д'Амброзио е играл с ръка след острото центриране на Федерико Киеза. 

Иначе "нерадзурите" водеха с 3:1 до 74-та минута, въпреки че си вкараха автогол още след 17 секунди игра чрез Стефан Де Фрай. Матиас Весино (6), Матео Политано (41) и Иван Перишич (52 д) обаче донесоха комфортен аванс на "нерадзурите". Луис Муриел даде надежди на тима си в 74-та минута, след като малко преди това бе виновен за отменен гол на Кристиано Бираги. Верету обаче върна усмивките на "Артемио Франки" с хладнокръвно изпълнената дузпа в 101-та минута. 

Така Интер не успя да възстанови преднината си от 4 точки пред градския съперник Милан. "Нерадзурите" остават трети в класирането с 47 точки, но вече на само две пред "росонерите". Фиорентина е на 9-та позиция с 36.  

Двубоят започна по перфектен начин за домакините, които поведоха след едва 17 секунди игра. Федерико Киеза центрира остро от дясното крило и опита да намери Джовани Симеоне, но Стефан Де Фрай стигна първи до топката и…я вкара във вратата си. 

Интер не се смути и върна бързо гола. В 6-та минута “нерадзурите” не изпълниха добре един ъглов удар, но Раджа Наинголан върна топката в наказателното поле, а там Матиас Весино с хубав удар от въздуха наказа бившия си отбор - 1:1. 

Последваха по една опасност и пред двете врати, а в 41-та минута Матео Политано вкара втори прекрасен гол за Интер. Крилото получи топката отдясно, спечели пространство към левия си крак и с хубав фалцов удар по диагонала направи 2:1. 

Десетина минути след подновяването на играта Интер нанесе и трети удар. Реферът си послужи с ВАР, за да види игра с ръка на Едмилсон в наказателното си поле. Иван Перишич се нагърби да изпълни отсъдената дузпа и хладнокръвно реализира за 3:1. 

В 61-та минута Фиорентина си помисли, че резултатът е намален след гол на Кристиано Бираги. Той обаче бе отменен заради фаул в атака на Луис Муриел. 

Колумбиецът все пак се реваншира в 74-та минута, когато реализира прекрасен гол от свободен удар. “Виолетовите” натиснаха с идеята да изравнят и в 86-та минута Киеза бе на сантиметри от това да го стори. Крилото проби отляво и стреля по диагонала с левия си крак. Ханданович остана на място и сами видя как топката облиза страничната греда. 

Драмата в края бе пълна. Главният рефер даде 7-минутно продължение и в 6-та отсъди дузпа за игра с ръка на Д'Амброзио в наказателното си поле. И тук ВАР влезе в сила и след дълги спорове съдията потвърди решението си -дузпа за Фиорентина. Телевизионните повторения обаче така и не показаха, че защитникът на Интер е играл с ръка. Д'Амброзио посрещна центрирането на Киеза с гърди, но реферът бе непреклонен. Иначе Жордан Верету реализира хладнокръвно и донесе равенството на Фиорентина. 

Фиорентина - Интер 3:3

1:0 Стефан Де Фрай 1’-автогол 

1:1 Матиас Весино 6’

1:2 Матео Политано 41’

1:3 Иван Перишич 52’-д 

2:3 Луис Муриел 74’

3:3 Жордан Верету 90+11'

Фиорентина: Лафон, Лаурини (79 - Дабо), Чекерини, Уго, Бираги, Бенаси (58 - Пяца), Фернандеш, Верету, Киеза, Жерсон, Симеоне (58 - Муриел)

Интер: Ханданович, Далберт (62 - Асамоа), Шкриняр, Де Фрай, Д’Амброзио, Весино, Брозович, Политано (77 - Кандрева), Наинголан (89 - Валеро), Перишич, Мартинес