Италианският футболен гранд Интер няма да разчита на аржентинския нападател Мауро Икарди и на белгийския полузащитник Раджа Наинголан през следващия сезон, обяви генералният директор на "черно-сините" Джузепе Марота. Двамата не влизат в плановете на новия старши треньор на тима Антонио Конте.

"Разговаряхме с играчите и им обяснихме позицията на клуба, което според мен е най-важната. Те прекрасно знаят, че не влизат в нашите планове. Това не значи, че ние се съмняваме в таланта или качествата им, те са отлични футболисти.

Талантът може да печели отделни мачове, но отборът печели трофеите, а това е най-важната цел, която сме си поставили. С цялото ни уважение, те повече не са част от нашия проект. Икарди е на пазара, това е ясно за всички, но той ще продължи да тренира с нас", каза Марота.

26-годишният Икарди, към когото има интерес от страна на Ювентус и Наполи, записа 17 гола и 5 асистенции за Интер в 37 мача през миналия сезон. 31-годишният атакуващ халф Наинголан записа 7 попадения и 3 асистенции в 36 срещи на "черно-сините".