Интер спечели и втория си мач от сезона в Серия А, след като надви трудно Каляри с 2:1 на остров Сардиния. 

Ромелу Лукаку донесе успеха от дузпа и така Нерадзурите останаха с пълен актив от 6 точки, макар и да не бяха убедителни в играта си. 

Домакините не играха лошо и имаха своите моменти, но не успяха да стигнат до точка, губейки и втория си мач през кампанията. 

Ромелу Лукаку отново водеше атаката на Интер, който бе във формация 3-5-2 с Антонио Кандрева и Квадво Асамоа действащи по фланговете. Диего Годин и Алекис  Санчес бяха на пейката, а за домакините стартира Раджа Наинголан, изправил се срещу бившия си отбор. 

Първите минути бяха равностойни, като и двата тима трудно стигаха до нещо опасно. Домакините стояха добре и поискаха дузпа за игра с ръка в една ситуация, но такава правилно не бе отсъдена. Секунди след това Чери стреля, но стигна само до корнер, който не донесе нищо. 

Островитяните действаха агресивно и определено бяха равностойни на фаворита, който не успяваше да затрудни Олсен при своите офанзивни действия. В 27-ата минута обаче това се промени. Лаутаро Мартинес вкара с глава след рикошет и преразглеждане от ВАР, който все пак призна гола, макар и първоначално да изглеждаше, че има засада. 

Домакините отговориха с отлична ситуация пред Чери, който остана сам в наказателното поле, но стреля покрай вратата в 41-ата минута, след като определено трябваше да вкара. Така паузата дойде при аванс за Нерадзурите. 

В началото на второто полувреме обаче, домакините изравниха. Хубав провин отдясно завърши с центриране пред вратата, където Жоао Педро вкара с глава и хвърли в екстаз трибуните.  
 
Интер отговори с точен, но слаб удар на Сенси, но и с цялостно подобрение в играта си. В 60-ата минута пак Сенси стана център на внимание, след като стреля в гредата от пряк свободен удар. 

В средата на втората част домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Брозович и ВАР отново излезе на сцената, но правилно бялата точка не бе посочена. В 70-ата минута обаче Интер получи дузпа за много спорно нарушение срещу Сенси. Пак имаше консултация с видео-рефера, но решението остана. Лукаку бе категоричен и направи 2:1 за гостите, разписвайки се във втори пореден мач за отбора. 

В 83-ата минута белгиецът пропусна да реши всичко, когато от вратарското поле не успя да уцели вратата. Това бе наистина сериозен пропуск, който обаче не се оказа фатален, защото Интер все пак стигна до успеха. 

Каляри – Интер 1:2
 
0:1 Мартинес 27
1:1 Жоао Педро 50
1:2 Лукаку 72 дузпа
 
Каляри: Олсен, Пизакане (75 Кастро), Чепители, Клаван, Нандес, Рог, Наинголан, Йоница, Пелегрини, Жоао Педро, Чери
Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Ранокиа, Шкриниар, Кандрева (79 Годин), Весино (69 Барела), Брозович, Сенси, Асамоа, Лукаку, Лаутаро Мартинес (78 Политано)