Нападателят на Интер Мауро Икарди ще продължи кариерата си в ПСЖ, съобщава RMS Sport.

Според изданието, двата клуба са договорили всичко по трансфера. Аржентинецът ще премине в Париж под наем за сезон 2019/20. В договора няма да има откупна клауза.

Очаква се в близките часове Икарди да кацне във Франция и да премине задължителните медицински изследвания. След това сделката ще бъде официално обявена.

Интерес към него проявяваха редица клубове, сред които Ювентус, Наполи, Рома, Валенсия и др. Той обаче е бил убеден да избере ПСЖ лично от президента на "принцовете" Насер Ал-Хелайфи.

Икарди беше отлъчен от новия треньор на Интер Антонио Конте. Цяло лято той се готви самостоятелно и възнамерява да съди клуба. Стрелецът премина на "Джузепе Меаца" през 2013 г. от Сампдория.

Успя бързо да се превърне в голямата звезда на "нерадзурите" и взе капитанската лента. През миналия сезон Икарди вкара 17 гола и даде 5 асистенции в 37 мача във всички турнири.

Договорът му с Интер е до лятото на 2021 г. В ПСЖ Икарди ще има сериозна конкуренция в атака в лицето на Неймар, Килиан Мбапе и Единсон Кавани. В момента и тримата са контузени, което накара френският първенец да се обърне към него.