Нападателят на Интер Ромелу Лукаку вярва, че именно това е отборът от който е имал нужда, след като не е искал да остава нито минута повече в Манчестър Юнайтед.

Белгиецът премина на "Джузепе Меаца" след голяма лятна сага и в крайна сметка се очаква да бъде основната фигура в атаката на тима и да замести пълноценно Мауро Икарди на когото Антонио Конте не смяташе да разчита и който бе трансфериран в ПСЖ.

"Първият еврофинал, който съм гледал през живота си, бе с участието на Интер. Това беше срещу Шалке за Купата на УЕФА през 1998 година. Никога няма да забравя това нещо", коментира белгийският футболист пред ESPN.

"Това може би е отборът от който се нуждая. Изпитвам любов към Интер и за мен това бе идеалният момент да напусна Англия и да пробвам нещо ново. Честно казано изобщо не ми се оставаше в Манчестър Юнайтед, дори минута повече".

"Тук имаме специална група играчи, а освен това имаме и правилният треньор с когото можем да постигнем наистина много големи неща". 

"Интер е амбициозен клуб и всички ние искаме той да се върне там, където му е мястото, и да постига големи успехи. Искам да помогна нещата тук да се случат. Това бе правилният трансфер за мен".