Славия (Прага) бе на косъм да поднесе сензацията на вечерта на "Джузепе Меаца" и и да стигне до успех над италианския гранд Интер в среща от Група F на Шампионската лига.

В крайна сметка обаче двата тима врътнаха реми 1:1, след като домакините оцеляха след изравнително попадение на Барела във втората минута на продължението след края на редовното време.

Италианците бяха съвсем резонно абсолютни фаворити за успеха в този мач и отборът контролираше събитията на терена през голяма част от срещата, но въпреки това така и не успя да отбележи по-ранно попадение.

Първият гол в мача падна в 63-ата минута и бе дело на Олаинка, който от близка дистанция довкара една избита от вратаря топка и така бе близо да донесе успеха на тима си. Във втората минута от добавеното време обаче Барела изравни.

След този мач двата тима имат по една точка в актива си. 


Срещата започна малко странно, тъй като в първите минути отборът от Чехия бе малко по-активен на моменти от домакините.

Все пак обаче Интер бе тимът, който успя да създаде първите по-добри положения.

В първата по-опасна ситуация Де Врай от добра позиция в наказателното поле не успя да прати топката във вратата, а след това удар на Кандрева така и не намери целта.

Точно четвърт час след началото на мача и Лаутаро имаше шанс да вкара, но ударът му от добра позиция премина покрай вратата.

И Лукаку имаше след това шанс пред себе си, но и неговият удар не бе особено прецизен.

В 23-ата минута стражът на Славия Колар улови топката след удар с глава на Д'Амброзио, който не го затрудни.

До полувремето Интер бе отборът, който диктуваше събитията на терена, но така и не успя да стигне до попадение.

Второто полувреме започна с брилянтно двойно спасяване на Колар след удари на Сенси и Лаутаро, а това бе прекрасен шанс за домакините да стигнат до аванс.

Все пак обаче въпреки надмощието си грандът от Милано така и не успя да отбележи попадение и в крайна сметка инкасира такова.

Олаинка бе точен в 64-ата минута на мача. Ханданович спаси удар на Зелени, но при добавката от близка дистанция играчът на гостите вкара топката в мрежата.

Точно три минути след това Станчиу можеше да удвои, но ударът му от фаул премина много близо покрай страничната греда. 

След края на редовното време реферът даде продължение от цели осем минути. Във втората минута от него домакините получиха правото да изпълнят фаул от около 25 метра.

Сенси нацели напречната греда след неговото изпълнение, но след рикошета в стълба топката стигна до Барела. Той отправи хубав удар, който влетя във вратата и така изравни
резултата.

В предпоследната минута от осемминутното продължение Лукаку можеше да се превърне в герой за домакините, но с глава от близка дистанция принуди стража на противника да прави фамозно спасяване. 

ИНТЕР - СЛАВИЯ (ПРАГА) 1:1
0:1 Олаинка 63
1:1 Барела 90+2

Интер: Ханданович, Асамоа, Де Врай, Д'Амброзио, Шкриняр, Кандрева (49 - Лазаро), Брозович (72 - Барела), Галярдини, Сенси, Лукаку, Лаутаро (74 - Политано)

Славия Прага: Колар, Кудела, Борил, Чуфал, Ховорка, Хусбауер, Станчиу, Масопуст, Олаинка, Сучек, Траоре (58 - Зелени)