Интер и Аталанта завършиха 1:1 в един от най-интересните мачове от 19-тия кръг на Серия А, а гостите могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки от “Сан Сиро”. Големият грешник за бергамаските бе резервата Луис Муриел, който изпусна дузпа в 88-та минута. Иначе Лаутаро Мартинес отново показа прекрасната си форма с гол още в 4-та минута, а Робин Госенс изравни в 75-та. 

Така Интер остава на върха в класирането с актив от 46 точки, но е твърде вероятно утре да бъде изместен от шампиона Ювентус. Торинци имат 45 т. и утре гостуват на Рома. Аталанта е на 5-то място с 35 пункта. 

Началото на срещата беше добро за Интер и още след по-малко от минута игра Лукаку излезе на стрелкова позиция. Белгиецът стреля силно, но топката се отклони в гредата. И все пак ранен гол падна. В 4-та минута Лукалу и Лаутаро Мартинес размениха няколко паса, с които разсякоха защитата на гостите. Аржентинецът влезе в наказателното поле и с мощен удар между краката на вратаря направи 1:0. 

Гостите опитаха да се върнат бързо в мача, но Дуван Сапата пропусна няколко изгодни ситуации. В 22-та минута пък бившият защитник на Лудогорец Хосе Луис Паломино изби от голлинията удар на Лаутаро. В заключителните секунди на първото полувреме имаше сериозно напрежение в наказателното поле на Интер. Гостите дори имаха претенции за дузпа за нарушение на Лаутаро срещу Рафаел Толой.  

През второто полувреме надлъгването на терена продължи, а положенията пред двете врати не бяха много. В 55-та минута Малиновский опита късмета си с далечен удар, но имаше нещастието да види как топката се отбива в гредата. Така се стигна до 75-та минута, в която Аталанта изравни. Постепенна атака завърши с центриране към далечната греда, където Антонио Кандрева подцени ситуацията и позволи на Робин Госенс да отклони топката и да матира Ханданович - 1:1. 

До края Аталанта бе по-активният отбор и опита да си тръгне от Милано с трите точки. Муриел обаче стреля в стената от свободен удар, а ситуация пред вратата на Ханданович пропусна и Иличич. В 86-та минута пък мощен удар на Алехандро Гомес разтресе напречната греда. Аржентинецът обаче бе в засада. 

В ответната атака пък Брозович стреля от воле от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Голини. Секунди по-късно Аталанта получи възможност да изпълни дузпа. Малиновский усети контакта на Бастони в наказателното поле и се свлече на тревата. Реферът Джанлука Роки бе категоричен, посочвайки бялата точка. Муриел стреля мощно в десния долен ъгъл на Ханданович, но капитанът на Интер го усети и отрази. 

Интер - Аталанта 1:1 

1:0 Лаутаро Мартинес 4’

1:1 Робин Госенс 75'

Интер: Ханданович, Бастони, Де Фрай, Годин, Бираги, Сенси (71 - Валеро), Брозович, Галярдини, Кандрева, Лаутаро (80 - Политано), Лукаку

Аталанта: Голини, Паломино, Толой, Джимсити, Хатебур, Де Роон,  Пашалич (70 - Муриел), Госенс (90 - Кастанье), Гомес, Иличич, Сапата (53 - Малиновский)