Датският национал Кристиан Ериксен пристигна в Милано с частен самолет и днес ще мине задължителните медицински прегледи преди да подпише с Интер.

Тотнъм ще получи 20 милиона евро за халфа, чийто договор е до края на сезона и това наложи продажбата му.

Ериксен беше посрещнат на летището от човек от ръководството на Интер и тълпа журналисти. На въпрос дали е щастлив, че е тук, той отговори: "Разбира се".

Сделката трябва да бъде завършена до вечерта след седмици напрегнати преговори между клубовете. От Интер се надяваха да намалят цената му, но в Тотнъм бяха категорични, че това няма как да стане.

В крайна сметка "нерадзурите" склониха да платят исканата сума, тъй като още клубове, сред които Барселона и ПСЖ, следяха ситуацията с Ериксен.

Той е третото ново попълнение на миланци от Висшата лига този месец. Преди това на "Джузепе Меаца" пристигнаха Ашли Йънг от Манчестър Юнайтед и Виктор Моузес от Челси.  

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Christian <a href="https://twitter.com/hashtag/Eriksen?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Eriksen</a> has just landed in Milan! <a href="https://t.co/dliMkaDY4Q">pic.twitter.com/dliMkaDY4Q</a></p>&mdash; Francesco Porzio (@fraporzio95) <a href="https://twitter.com/fraporzio95/status/1221725220605657088?ref_src=twsrc%5Etfw">January 27, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>