Голмайсторът на Интер Ромелу Лукаку заслужи похвали от треньора Антонио Конте, след като вкара и двата гола при победата с 2:0 над Удинезе в мач от 22-ия кръг на Серия "А", игран на стадион "Фриули".

Вижте класирането в Италия

С успеха "нерадзурите" отново съкратиха пасива си от хегемона Ювентус на 3 точки. "Лукаку притежава класа, въпреки че това не беше най-добрият му мач и той го знае. Двата гола са нещо позитивно, но Ромелу може да е полезен и в другите зони на терена. Адаптира се много бързо и мога да говоря само със суперлативи за приноса му от началото на сезона. Радвам се, че настоях за привличането му", заяви Конте.

Лукаку има 8 гола в последните 8 мача за Интер, като в 4 от тях се разписа по 2 пъти. Той се превърна в първия футболист в калчото от ерата на 3-те точки с 11 попадения в 11 поредни срещи като гост. От началото на сезона белгийският национал има 16 точни изстрела в Серия "А". С повече от него са единствено Чиро Имобиле (25) и Кристиано Роналдо (19).

Иначе Конте похвали и зимното попълнение Кристиан Ериксен, за когото това беше първи мач в калчото. "Представи се добре. Да не забравяме, че той пристигна преди няколко дни. Очевидно е, че ще му трябва време да свикне с нашия стил на игра, но като цяло съм много доволен от дебюта му. Бях му дал конкретни тактически задачи, но няма да разкривам подробности", добави Конте.

Относно самия мач, спецът каза, че е очаквал Удинесе да даде отпор на Интер. "Удинезе ни създаде много проблеми на "Джузепе Меаца" (б.р. - 1:0 за домакините), сега не беше по-различно. Това е физически силен отбор, който играе умело на скорост. Ние се опитахме да вземем инициативата, но това криеше доста рискове. Сега съставът ни е по-голям и това ни дава различни опции. Марсело Брозович вече е здрав, Алексис Санчес се опитва да влезе във форма", завърши Конте.