Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота приветства идеята мачовете в Серия "А" да се играят без фенове заради разпространението на коронавируса в Италия.

Правителството официално обяви, че всички спортни мероприятия ще се състоят при закрити врата поне до 3 април. Това ще позволи нормалното продължаване на калчото, след като много срещи бяха отменени като превантивна мярка.

Това предизвика недоволството на клубовете, защото през лятото предстои Европейско първенство и отборите трябва да играят буквално през два дни.

"Постигнахме хармония в тежък за страната период и трябва да сме наясно с много важния въпрос за общественото здраве в нашата футболна среда. Ще положим всички усилия да завършим първенството, без да го прекъсваме и без да създаваме дисбаланс в състезанието, но, както виждате, ситуацията непрекъснато се променя".

"Чакаме нови правителствени разпореждания за предприемане на допълнителни действия. В настоящата ситуация провеждането на мачове без зрители е единственият начин да продължи първенството. Ограниченията от страна на властите са напълно оправдани. Съветът прие предложението на 20 клуба за провеждане на отменени мачове, за лигата това е решение на проблема", заяви Марота.