Треньорът на Интер – Антонио Конте, призна след загубата от хегемона на Ботуша Ювентус, че отборът му изостава на светлинни години от шампионите.

Голямото дерби на Италия се игра снощи и "бианконерите" спечелиха с 2:0 в Торино, с което увеличиха преднината си пред миланци на 9 точки. Сблъсъкът се състоя пред празни трибуни заради коронавируса, който е обхванал голяма част от страната и се предполагаше, че това ще бъде в полза на гостите.

Юве обаче тотално надигра Интер и Конте определено няма да запомни с добро първото си завръщане на "Алианц Стейдиъм" като противник. "Мачът бе доста равностоен до първия гол. Всъщност ние започнахме второто полувреме по-добре, но попадението на Аарън Рамзи промени всичко, особено в психологическо отношение. То даде самочувствие на съперника и понижи нашето. След това така и не успяхме да се съвземем. Разликата между нас и Ювентус, ако не броим отложения мач със Сампдория, е 6 точки. Това са двете загуби от тях".

Вижте класирането в Серия "А"

"Опитахме да се движим в тяхното темпо, но трябва да си направим изводите от тези две загуби. Те трябва да ни помогнат да израснем и да разберем къде се намираме. Не бива да изпадаме в отчаяние, защото бе ясно, че има разлика между двата тима. Резултатите говорят красноречиво – те спечелиха и двата мача, а ние сме с нула точки. Трябва да натрупаме повече характер, ако искаме да се борим на най-високо ниво. В техния отбор има играчи, които притежават повече увереност в сравнение с тези при нас. Има какво да подобряваме в това отношение", каза Конте.

"Ювентус е отбор, който става по-силен година след година вече осем поредни сезона, добавяйки класни играчи с много опит и трофеи зад гърба си. В същото време нашият проект започна преди седем месеца и ние правим най-доброто, на което сме способни, но няма как да се сравняваме с отбор, който доминира в Италия в последните осем години. Ние се опитваме да си поставяме по-високи цели с всеки следващ сезон. Но трябва да изградим този проект тухла по тухла, година след година, за да стигнем нивото на опит, класа и характер, което Ювентус има. Струва ми се, че всички отбори изостават в това отношение от тях в момента", завърши Конте.