Ювентус си върна първата позиция в Серия А, след като надигра Интер с 2:0 пред празните трибуни в Торино. “Старата госпожа” не даде много шансове на един от основните си претенденти за титлата и след голове на Аарън Рамзи (55) и Пауло Дибала (67) заслужено стигнаха до трите точки. 

Титуляр за Юве започна Кристиано Роналдо, с което той записа впечатляващото постижение от 1000 мача в професионалния футбол. Португалецът обаче не успя да се разпише и спря серията си от голове в 11 поредни мача, в които игра. Подобен рекорд имат още Габриел Батистута и Фабио Куалярела, като единствен аржентинецът постигна головете си в точно 11 поредни мача.

Със спечелените три точки Ювентус събра актив от 63 и измести тима на Лацио, който е с 62. Далеч назад вече е Интер. “Нерадзурите” са на третата позиция с 54 точки. 

Ювентус контролираше нещата на терена през цялото време, през като първата част играта бе доста отворена. Лошата новина за тима на Маурицио Сари бе, че трибуните останаха празни заради епидемията от коронавирус в страната. Още в 7-та минута домакините можеха да поведат, когато Де Лихт засече с глава центриране от ъглов удар и предизвика реакцията на Ханданович. Малко след това и Роналдо опита късмета си с удар от границата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря на Интер.

Малко след това португалецът намери на скорост Алекс Сандро, чийто удар по диагонала бе избит с мъка от Ханданович. Положение се откри и пред Бонучи, който стреля с глава над вратата на “нерадзурите”. 

Най-изгодното положение за Интер дойде в 32-та минута, когато Лаутаро гърдира топката на границата на наказателното поле и остави топката за Брозович, чийто фалцов удар бе отразен от Шчесни.

След почивката “нерадзурите” така и не сътвориха нещо по-интересно пред вратата на Юве. За сметка на това торинци владееха повече топката и изчакваха грешка в защитата на гостите. Така се стигна до 55-та минута, когато Блес Матюиди центрира почти от аутлинията, Роналдо бе блокиран, но Аарън Рамзи нанесе тежък удар и от десетина метра направи 1:0. Така уелсецът се разписа във втори пореден мач за тима си. 

Юве удари за втори път десетина минути по-късно. Резервата Пауло Дубала овладя ювелирно едно подаване на фланга, след това напредна и размени двойно подаване с Рамзи. Миг по-късно аржентинецът “счупи кръста” на Ашли Йънг в наказателното поле и с външен фалц прониза Ханданович за втори път. 

До края Интер опита да натисне, като в игра се появиха Кристиан Ериксен и Алексис Санчес. Датчанинът имаше шанс да покаже хубавия си удар, но в 78-та минута стреля малко над гредата. Малко след това резервният вратар на “нерадзурите” Даниеле Падели бе изгонен от пейката заради коментар срещу рефера. В добавеното време шут на Роналдо от границата на наказателното поле облиза гредата. Португалецът имаше дори още един шанс да вкара, но с удар по диагонала пак не намери очертанията на вратата. В крайна сметка Юве запази преднината си и се поздрави с победата.

Ювентус - Интер 2:0 

1:0 Аарън Рамзи 55’

2:0 Пауло Дибала 67’

Ювентус: Шчесни, Де Лихт, Бонучи, Куадрадо, Сандро (78 - Де Шилио), Бентанкур, Рамзи, Матюиди, Коста (59 - Дибала), Роналдо, Игуаин (80 - Бернардески)

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Врай, Бастони, Йънг, Барела (59 - Ериксен), Брозович, Весино, Кандрева (74 - Галярдини), Мартинес, Лукаку (77 - Санчес)