Смятаният за най-голям талант в българския футбол - Никола Илиев, ще продължи кариерата си в италианския гранд Интер. Това обяви агентът на младока Калоян Иванов в интервю за Novapress.bg. 

Името на атакуващия халф беше свързвано още с Ювентус, Манчестър Юнайтед, ПСЖ, Бенфика, а през зимата той е отказал да продължи кариерата си в Аякс.

„С Никола преценихме, че Интер е най-правилното място за него. Спортният директор на отбора щеше да дойде в България, но заради ситуацията с коронавируса неговата визита не се състоя. Ако всичко е наред той ще подпише с гранда от Милано през лятото. Ботев Пловдив няма да прибере само компенсация, двете страни ще се разберат и всички ще бъдат доволни“, обяви Иванов.

„Да, бяхме близо до подпис с Аякс, но в крайна сметка интересът към Никола е наистина много голям. Той вече изброи имената на отборите, които го искат. Няма смисъл да ги повтарям. Готови сме да се разделим с Ботев по нормалния начин, няма никакви проблеми. От клуба също ще бъдат доволни естествено“.

„Имаше интерес и от Левски, ЦСКА и Лудогорец към Никола, но все пак нашето желание е да продължим в чужбина. Щом има такава възможност ще се възползваме“.