От Реал Мадрид започват сериозна офанзива за привличането на нападателят на Интер Лаутаро Мартинес. Срокът за приключването й е 11 юли, съобщава "Мундо Депортиво".

Личното желание на аржентинския футболист, което той самият е заявявал, е да заиграе в Барселона, ако ще сменя отбора си, припомня "Скай Италия". 

Каталунците не крият, че искат да вземат Лаутаро в редиците си, но за целта те трябва да платят откупната му клауза, която е в размер на 111 млн. евро. От Интер дори са готови да направят компромис и да пуснат звездата си срещу 90 млн. плюс някой играч на Барса, но и този вариант не устройва испанския шампион. 

Испанските медии твърдят, че финансовото положение на "Камп Ноу" е доста тежко и Барселона не може да си позволи да извади подобна сума в настоящия момент. Още повече, че не може и да продаде свои играчи за реалните им цени през следващия трансферен период. 

Затова от Барса вече се били свързали с ръководството на лондонския Арсенал с желание да вземат Пиер-Емериг Обамеянг, разплита ситуацията "Дейли Мейл". Габонецът има предложение за нов договор от Арсенал, но на този етап не иска да го приеме.

Но защо за Лаутаро и Интер е важна датата 11 юли, разкрива "Мундо Депортиво". Именно до тогава важи откупната клауза за играча в сегашния й размер, допълва "България днес". 

От следващия ден Интер ще трябва да го продаде на който даде най-много, но предвид последствията от карантината и състоянието на футболния пазар, то цената на нападателя ще падне с поне 25-30 милиона евро, твърдят запознати пред испанското издание.