Наполи се класира за финал за Купата на Италия, след като устиска равенство 1:1 с Интер на реванша, игран на стадион "Сан Паоло".

Така с общ резултат 2:1 от двата мача южняците се класираха за големия мач, който ще се проведе на 17 юни, сряда, в Рим. Съперник е хегемонът на Ботуша Ювентус.

Мачът започна перфектно за Интер. Още във 2-ата минута "нерадзурите" заличиха пасива си от "Джуземе Меаца" с дебютен гол на Кристиан Ериксен. Датската звезда вкара директно от корнер, след като Давид Оспина не се ориентира и позволи топката да мине между краката му – 1:0!

После Антонио Кандрева и Марсело Брозович пропуснаха да удвоят преднината на гостите, а в 31-ата минута Оспина частично се реваншира за грешката си при гола на Ериксен. Тогава Ашли Йънг центрира, Ромелу Лукаку засече с глава, но вратарят на Наполи изби с една ръка.

Интер продължи да атакува и по-късно Антонио Кандрева егоистично реши сам да вкарва, въпреки че имаше трима свободни съотборници на чиста позиция. В крайна сметка Оспина спаси удара му.

Така се стигна до 41-ата минута, когато Наполи изравни. Лоренцо Инсиние напредна, навлезе в наказателното поле и можеше сам да завърши атаката. Той обаче пусна хитър пас между двама съперници към връхлитащия Дрис Мертенс. И фронтално срещу вратата белгийският национал трудно щеше да сбърка от тази позиция – 1:1.

В 54-ата минута Инсиние можеше да направи пълен обрат, но прати топката встрани от лявата греда от чиста позиция. В 77-ата минута Интер стигна до фаул на опасна позиция. Зад топката застана Ериксен, който стреля вдясно на вратата, но Оспина плонжира и изби.

До края Интер продължи да атакува и вратарят на домакините спаси нов шут на Ериксен, а в 82-ата минута Виктор Моузес пропусна от чиста позиция. Той трябваше само да чукне топката в мрежата, но не успя. До края не падна нов гол и Наполи се класира на финал. 

Наполи - Интер 1:1

0:1 Ериксен (2), 1:1 Мертенс (41)