Черната серия на Интер срещу Сасуоло на "Джузепе Меаца" продължава с пълна сила!
 
Гостите измъкнаха драматично равенство 3:3 от "нерадзурите" в среща от 27-ия кръг на Серия "А" и не загубиха на този стадион в пети пореден мач.
 
Срещата беше много интересна и "неровердите" поведоха в 4-ата минута чрез Франческо Капуто. Миланци стигнаха до обрат в самия край на първото полувреме чрез Ромелу Лукаку, който вкара от дузпа и попадение на Кристиано Бираги.
 
След почивката драмата стана пълна и в 81-ата минута Доменико Берарди вкара от нов наказателен удар за 2:2. В 86-ата минута Борха Валери отново изведе домакините напред и те вече се виждаха победители. Но 180 секунди по-късно Джанджакомо Маняни донесе точката за Сасуоло.
 
Така в класирането Интер е с 58 точки и може да допусне по-голямо изоставане от Ювентус (66) и Лацио (62), който след малко гостува на Аталанта. Гостите се намират на 12-та позиция с 33 т. 

Антонио Конте направи няколко промени в титулярния си състав. Изненадващо Алексис Санчес започна вместо Лаутаро Мартинес, а по фланговете действаха Виктор Моузес и Кристиано Бираги. Опитният Борха Валеро получи титулярно място заради отсъствието на Марсело Брозович, Стефано Сенси и Матиас Весино. До него в средата на терена игра Роберто Галярдини, докато Николо Барела неочаквано остана резерва.
 
В състава на Сасуоло нямаше изненади от предварителните прогнози. Филип Джуричич смени Грегоар Дефрел, а бившият футболист на Левски, Черно море и Локомотив Пловдив – Мехди Бурабия, остана резерва. Вместо него Роберто Де Зебри заложи в средата на терена на Педро Обианг.
 
Сасуоло влезе в мача като непобеден от Интер на "Джузепе Меаца" от 2014 г., когато падна с 0:7. За капак "неровердите" имаха и положителен баланс на този стадион преди днешния двубой: 3 успеха, 1 равенство и 2 загуби. И статистиката като че ли си каза думата в началните минути на сблъсъка.
 
Малко след първия съдийски сигнал Филип Джуричич с чудесен пас в коридор изведе Франческо Капуто, който сам срещу Самир Ханданович не сбърка за 1:0 за гостите! Интер бързо се съвзе от първоначалния шок и 12-ата минута Алексис Санчес засече с глава покрай лявата греда.
 
После "нерадзурите" диктуваха събитията на терена, но стигнаха до изравняване чак в 40-ата минута. Тогава Жереми Бога спъна съперник в наказателното поле и главният съдия Давиде Маса посочи бялата точка. Зад топката застана Ромелу Лукаку, който я прати неспасяемо в долния десен ъгъл за 1:1!
 
Голът подейства вдъхновяващо за домакините и в продължението на първото полувреме обратът стана факт. Кристиано Бираги направи двойно подаване с Алексис Санчес, нахлу в наказателното поле и с мощен шут в далечния ъгъл нямаше как да сбърка за 2:1!
 
През втората част Интер контролираше събитията на терена и в 51-ата минута Роберто Галярдини стреля от границата на наказателното поле. Топката влизаше точно под горната греда, но Андреа Консили изби. В 64-ата минута вратарят отрази удар по земя и на Лукаку, а после Галярдини се отчете с пропуска на сезона.
 
Той достигна до отбитата топка, но от непосредствена близост разтърси напречната греда. В 80-ата минута току-що появилият се на терена Ашли Йънг събори на терена противник и реферът отсъди втора дузпа в мача. Зад топката застана Доменико Берарди, Ханданович хвана ъгъла, но не и мощния удар на нападателя – 2:2!
 
Интер веднага се хвърли в атака и вратарят изби удар на Матиас Весино. При добавката Лукаку вкара, но голът беше правилно отменен за засада. В 86-ата минута домакините отново поведоха. Антонио Кандрева центрира отлично от фаул на далечната греда, откъдето Борха Валеро нямаше как да сбърка за крайното 3:2!
 
Но това далеч не беше краят. В 89-ата минута резервата Джанджакомо Маняни засече от корнер и оформи крайното 3:3! В продължението мъката за Интер стана пълна, след като Милан Шкриняр беше изгонен от игра за втори жълт картон.  
 
Интер – Сасуоло 3:3
 
Голмайстори: 0:1 Капуто (4), 1:1 Лукаку (41-д), 2:1 Бираги (45), 2:2 Берарди (81-д), 3:2 Валеро (86), 3:3 Маняни (89)
 
Интер: Ханданович, Бастони, Ранокия (54-Де Врай), Шкриниар, Бираги (75-Йънг), Валеро, Галярдини, Моузес (75-Кандрева), Санчес (62-Мартинес), Лукаку, Ериксен (62-Агуме)
Треньор: Антонио Конте
 
Сасуоло: Консили, Мълдър, Кирикеш (77-Маняни), Ферари, Рожерио (46- Кириякопулос), Манянели (58-Локатели), Обианг, Берарди, Джуричич, Бога (67-Хараслин), Капуто (58-Дефрел)
Треньор: Роберто Де Зебри
 
Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Давиде Маса
Жълти картони: Шкриниар, Бастони (Интер); Рожерио (Сасуоло)
Червен картон: Шкриняр 90’ (Интер)