Интер запази шансове за титлата в Италия, след като постигна късен обрат над Парма в мач от 28-ия кръг на Серия "А".

"Нерадзурите" се наложиха с 2:1 на стадион "Енио Тардини", въпреки че до 84-ата минута изоставаха в резултата и нищо не предвещаваше изхода на двубоя.

В 15-ата минута Жервиньо откри резултата, а в 84-ата Стефан де Врай изравни. Малко след това Юрай Куцка беше изгонен от игра и в 87-ата минута Алесандро Бастони се разписа за крайното 2:1.

В класирането Интер събра 61 точки и изостава на 8 т. от лидера Ювентус. Парма заема 8-ма позиция с 39 т. 


Диего Годин и Даниеле Д’Амброзио получиха едни от редките си шансове през този сезон да са титуляри за "нерадзурите". Те играха в центъра на защитата, заедно със Стефан де Врай. Антонио Кандрева, който беше резерва срещу Сасуоло (3:3), се завърна в стартовия състав. Кристиано Бираги отново беше предпочетен пред Ашли Йънг, атаката поведоха голмайсторите на Интер Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес. 

В предни позиции за Парма започна Андреас Корнелиус, който в последния кръг заби хеттрик при победата с 4:1 над Дженоа. Той беше подпомаган от опитния Жервиньо и Деян Кулушевски, който през зимата предпочете да продължи кариерата си през следващия сезон в Ювентус, вместо в Интер.

Гостите имаха шанс да поведат още в 3-ата минута, когато Лаутаро Мартинес беше изведен и нанесе нисък удар в средата на вратата, но Луиджи Сепе спаси. Малко по-късно пред аржентинския стрелец се откри нова възможност да открие резултата. Той овладя високо подаване от Антонио Кандрева и стреля, но топката премина на косъм от дясната греда.

В 12-ата минута Парма не поведе като по чудо. Венсан Лаурини се пребори със съперник и пусна пас към Жервиньо на границата на вратарското поле. Нападателят обаче пропиля огромната възможност за гол, след като стреля покрай лявата греда.

180 секунди по-късно той се реваншира с чудесно попадение. Жервиньо навлезе в наказателното поле, мина през защитата на Интер като на парад и с удар в долния десен ъгъл матира Самир Ханданович за 1:0!

В 19-ата минута Интер пропусна златна възможност да изравни. Кристиано Бираги центрира от фаул, Диего Годин засече с глава, но на милиметри покрай целта. Секунди по-късно Николо Барела засече мощно от воле, но късметът обърна гръб и на него и топката излезе в аут.

В 26-ата минута домакините можеха да удвоят преднината си. Бързината на Жервиньо отново се оказа голям проблем за защитата на Интер и той беше изпуснат. Последва извеждащо подаване към Андреас Корнелиус, който от чиста позиция прати топката на километри над вратата. До края на полувремето нов шут на нападателя излезе в аут.

В 54-ата минута Мартинес отново се размина с гола. Топката беше отбита към Лаутаро, той стреля, но на покрай дясната греда. 5 минути по-късно и Жервиньо пропусна да се разпише. Той си освободи място и шутира, но встрани от лявата греда.

В 69-ата минута Антонио Конте потърси промяната. Той направи тройна смяна: Алексис Санчес за Кристиан Ериксен, Ашли Йънг за Бираги и Виктор Моузес за Кандрева. Това леко раздвижи играта на гостите в предни позиции и по-късно изстрел на Ромелу Лукаку излез в аут.

После и Санчес шутира силно, но Сепе беше на мястото си изби. В 84-ата Интер все пак изравни.  След изпълнение на корнер, Лаутаро Мартинес засече с глава и Стефан де Врай отклони топката във вратата за 1:1! Секунди по-късно Юрай Куцка беше изгонен от игра с директен червен картон за обида срещу съдията.

Обратът стана факт в 87-ата минута. Моузес със страхотно отиграване финтира защитата на Парма, центрира във вратарското поле, където друга резерва – Алесандро Бастони, стори най-лесното и с глава от непосредствена близост донесе победата за Интер!       

Парма – Интер 1:2 

Голмайстори: 1:0 Жервиньо (15), 1:1 Де Врай (84), 1:2 Бастони (87)

Парма: Сепе, Галиоло (46-Пецела), Алвеш, Дермаку (77-Реджини), Лаурини, Куртич, Скоцарела (55-Ернани), Куцка, Кулушевски, Жервиньо, Корнелиус
Треньор: Роберто Д’Аверса

Интер: Ханданович, Годин (75-Бастони), Де Врай, Д’Амброзио, Кандрева (69-Кандрева), Бираги (69-Йънг), Барела, Галярдини, Ериксен (68-Санчес), Лукаку, Мартинес (89-Валеро)
Треньор: Антонио Конте

Стадион: "Енио Тардини"
Съдия: Фабио Мареска 
Жълти картони: Дермку, Куцка, Куртич (Парма); Мартинес, Галярдини, Годин (Интер)
Червен картон: Куцка 85’ (Интер)