Верона и Интер направиха зрелищно 2:2 в един от най-интересните мачове от 31-ия кръг на Серия "А".

През първото полувреме на "Марк’Антонио Бентегоди" "нераздурите" бяха неузнаваемо слаби и голът на Дарко Лазович (2’) беше най-малкото, с което се отърваха.

Но Антонио Конте явно е свършил добре работата си на почивката и гостите излязоха преобразени през втората част. Първо Антонио Кандрева (49’) изравни, а след това Федерико Димарко (55’) си заби автогол. Но в 86-ата минута Мигел Велосо от нищото донесе точката за Верона.

Така миланци не успяха да си върнат 3-то място и имат 65 точки, с една по-малко от Аталанта. Лидер е Ювентус с 75 т., следван от Лацио с 68 т. Верона заема 9-та позиция с 43 т., с колкото е и 8-ият Сасуоло. 


За Верона след травма се завърна Софиан Амрабат, който пропусна загубата с 0:2 от Бреша. Мароканецът започна титуляр в средата на терена до Мигел Велосо. Матео Песина и Дарко Лазович действаха зад нападателя Мариуш Степински.

В състава на Интер изненадващо Кристиан Ериксен седна на пейката за сметка на опитния Борха Валеро, който пое ролята на трекуартиста в схема 3-4-1-2. Алексис Санчес беше предпочетен пред Лаурато Мартинес за партньор в атака на Ромелу Лукаку. Милан Шкриняр се завърна след наказание, до него в защита действаха Диего Годин и Стефан де Врай.

През първото полувреме Верона беше пълен господар на терена и още във 2-ата минута Дарко Лазович откри резултата. Той получи дълъг пас на фланга от Федерико Димарко, финтира Милан Шкриняр и с удар от малък ъгъл матира Самир Ханданович за 1:0!

В 18-ата минута домакините можеха да удвоят преднината си. Мигел Велосо получи топката и шутира, но фамозното му изпълнение срещна дясната греда. 120 секунди по-късно Димарко засече от воле, но в аут.

Интер затрудни Марко Силвестри чак след половин час игра, при това от статично положение. Алексис Санчес стреля от фаул, но вратарят плонжира и спаси. В 43-ата минута Велосо изведе Давиде Фараони в наказателното поле с чудесен пас, но той не успя да достигне до топката.

След почивката двата отбора размениха ролите си и Интер заигра по-добре. В 49-ата минута Антонио Кандрева изравни. Ромелу Лукаку беше намерен в наказателното поле, завъртя се и шутира. Топката се отби в гредата, но при добавката италианският национал не сбърка за 1:1!

В 55-ата минута "нераздурите" стигнаха до пълен обрат. Димарко се опита да пресече подаване, но отклони топката в собствената си врата за 2:1 за гостите!

В 74-ата минута миланци пропуснаха да сложат точка на спора. Роберто Галярдини центрира, Борха Валеро беше на чиста позиция, но не успя да засече добре с глава и топката премина високо над вратата.

В 81-ата минута Лаутаро Мартинес можеше да се разпише. Той се измъкна с лекота от защитата и се озова на чиста позиция. Последва изстрел в долния десен ъгъл, но Силвестри внимаваше и изби.

В 86-ата минута драмата стана пълна, след като Верона вкара с първия си точен удар след почивката. Амир Рахмани премина през двама съперници и намери Мигел Велосо, който с плътен изстрел оформи крайното 2:2!     

Верона – Интер 2:2

Голмайстори: 1:0 Лазович (2), 1:1 Кандрева (49), 1:2 Димарко (55-авт), 2:2 Велосо (86)

Верона: Силвестри, Кумбула, Гюнтер, Рахмани, Димарко (66-Аджаонг), Велосо, Амрабат, Фараони, Лазович, Пасина, Степински (54-Ди Кармине)
Треньор: Иван Юрич

Интер: Ханданович, Годин, Де Врай, Шкриняр, Кандрева, Галярдини, Брозович (70-Весино), Йънг, Валеро (88-Ериксен), Санчес, Лукаку (76-Мартинес)
Треньор: Антонио Конте

Верона, ст.: "Марк’Антонио Бентегоди"
Съдия: Масимилиано Ирати
Жълти картони: Димарко, Гюнтер, Амрабат (Верона); Валеро, Йънг (Интер)