"Манчестър Сити" ще се опита да вземе нападателя на "Интер" Лаутаро Мартинес под носа на "Барселона". За това гръмнаха "Скай Спортс", както и други медии на Острова. 

Аржентинецът е спряган за почти сигурно ново попълнение на каталунците, но в последния момент може да настъпи рязък обрат.

Мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола вижда Лаутаро като дългосрочен заместител на Серхио Агуеро в атака. Талантът ще бъде изкушаван с много висока заплата.

Освен това клубът от Англия е готов да извади 111 милиона евро, за да си осигури услугите на Мартинес, пише "България днес". В същото време от "блаугранас" изпитват сериозни финансови затруднения това лято и ще ограничат мултимилионните трансфери до минимум. 

"Барса" може да даде едва 70 милиона евро плюс Жуниор Фирпо, но от "Интер" вероятно ще изберат по-изгодната оферта.

Още повече че Спортният съд окончателно отмени забраната на "Манчестър Сити" да участва в Шампионската лига поради нарушаване на финансовия феърплей.

Това от своя страна означава, че собствениците на "небесносините" ще развържат кесията за нови попълнения, след като през тази кампания останаха на второ място в подреждането на Висшата лига.