Интер и Фиорентина завършиха наравно 0:0 в двубой от 35-ия кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Джузепе Меаца".

Футболистите на треньора Антонио Конте прекъснаха серията си от силни мачове, след като така и не успяха да намерят пролука в защитата на гостите, въпреки че на два пъти нацелиха гредата. Нападателят на домакините Ромелу Лукаку остана длъжник на отбора си, изпускайки няколко добри положения през първото полувреме. Така двата отбора завършиха наравно на "Сан Сиро" за първи път от 1997 година насам.

Интер вече се намира на третото място с актив от 73 точки, с 1 по-малко от втория Аталанта, който в този кръг победи Болоня (1:0). Зад "нерадзурите" се намира Лацио с 69 пункта. Отборът на Фиорентина пък е на 11-о място с 43 точки.

Двубоят започна започна динамично, като двата отбора моментално се "хванаха за гушите", а първата опасна ситуация бе на сметката на домакините. В петата минута Ромелу Лукаку стигна до топката след меле в наказателното поле. Белгиецът шутира към десния ъгъл, но вратарят Пиетро Терачано демонстира страхотен рефлекс и изби.

Последваха много равностойни минути на "Сан Сиро", като "нерадзурите" се опитваха да наложат играта си, но силната преса на гостите от Флоренция не позволи това да се случи.

Все пак в 18-ата минута домакините нацелиха гредата. Центриране отляво стигна до главата на Лукаку, който изскочи зад гърба на противниковата защита и насочи топката към вратата. Кълбото обаче се удари в десния страничен стълб.   

В 34-ата минута отново Лукаку застраши вратата на гостите. Белгиецът получи топката и се оказа в опасна близост, леко встрани от вратата. Нападателят шутира по земя по диагонала, но Терачано отново демонстрира класа и с котешки рефлекс изби. Така първото полувреме завърши при нулево равенство.

В началото на втората част домакините съумяха да пратят топката във вратата на Фиорентина. Антонио Кандрева засече центриране и от воле опъна мрежата на Терачано. Голът му обаче бе отменен заради засада.

В 52-рата минута Алексис Санчес се озова на добра стрелкова позиция на ръба на наказателното поле и дръпна спусъка. Топката полетя към долния ляв ъгъл, но Пиетро Терачано я изби в гредата.

Пет минути по-късно подаване в наказателното поле стигна до Гаетано Кастровили. Той не се замисли и шутира към вратата, но Самир Ханданович реагира прекрасно и успя да отрази удара.

В 79-ата минута бърза контраатака на Фиорентина завърши с мощен удар на Пол Лирола в опасна близост до вратата. За късмет на Ханданович, топката бе в обсега му и той успя да спаси.

В края на срещата Кристиан Ериксен центрира опасно от пряк свободен удар, но нито един от съотборниците му не съумя да засече подаването. Все пак топката бе в рамките на вратата и тупна коварно пред Терачано, който все пак успя да изчисти в корнер.

Интер - Фиорентина 0:0 

Интер: Ханданович, Д'Амброзио (Бастони 70'), Де Фрай (Ранокиа 23'), Годин, Кандрева (Моузес 70'), Барела, Галярдини (Брозович 76'), Йънг, Ериксен, Санчес (Мартинес 70'), Лукаку
Треньор: Антонио Конте

Фиорентина: Терачано, Миленкович, Песея, Касерес, Венути, Дънкан (Гедзал 58'), Бадел (Пулгар 75'), Кастровили, Далберт (Лирола 51'), Рибери (Киеза 75'), Кутроне (Куаме 58')
Треньор: Джузепе Якини

Милано, стадион "Джузепе Меаца"
Съдия: Пиеро Дзакомели
Жълти картони: Барела (Интер); Рибери, Кастровили, Касерес (Фиорентина)