Треньорът на Интер Антонио Конте остана много доволен от победата с 2:0 над Хетафе в 1/8-финала на Лига Европа. Този успех класира "нерадзурите" директно наред в турнира. Наставникът заяви, че се радва, че играчите му не мислят за ваканция, а са жадни да се борят докрай за триумф в тази надпревара.

"Знаехме, че това ще е труден мач. Хетафе започна силно и Де Фрай сбърка при едно излизане напред, което можеше да ни донесе главоболия. Очаквахме физически сблъсъци. 

Съперникът стоеше по-добре в началото, но след това поехме контрола и си подавахме добре. Очаквахме "мръсен" двубой, но не се уплашихме и ние да действаме мръсно. Това е добър знак и показва, че сме готови да се борим за всяка топка - нещо, което ни липсваше на моменти през сезона. 

Продължаването напред в Европа ни дава шанс да трупаме опит. Доволен съм от представянето ни. Можеше да спечелим и с по-голям резултат. Ромелу вкара страхотен гол. В началото му бе трудно да влезе в мача, но след това направи разликата. Доволен съм, че момчетата още не мислят за ваканция, а са готови да продължат да се борят да вървим напред", заяви Конте, цитиран от БНР.