Треньорът на Интер – Антонио Конте, иска да се върне в шампиона Ювентус. Това твърди 51-годишният журналист от La Repubblica Франко Вани.

По-рано се появиха информации, че той със сигурност си тръгва от "Джузепе Меаца" заради обтегнати отношения с ръководството на клуба.

Според Вани, Конте вече е говорил с футболистите на Юве относно възможността да работи с тях. Той ги е попитал и за бъдещето на Маурицио Сари, под чието ръководство "бианконерите" не могат да разгърнат потенциала си.

Конте беше вариант за треньор на Юве и преди година. Тогава спортният директор Фабио Паратичи и вицепрезидентът Павел Недвед бяха одобрили кандидатурата му, но Андреа Аниели предпочете Сари.

Изданието добавя, че Макс Алегри или Маурисио Почетино могат да сменят Конте в Интер. Но със сигурност той остава при "нерадзурите" до края на Лига Европа, където съперник на 1/8-финалите е Хетафе.

Конте води Юве между 2011 и 2014 г. и спечели три поредни титли на Италия и две Суперкупи. Именно под негово ръководство започна хегемонията на торинци на Ботуша.