Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, не успя да скрие емоциите си след спечелването на деветата поредна титла.

Това стана факт снощи след победата с 2:0 над Сампдория в Торино. Скудетото е и първи голям трофей за спеца на Ботуша, заради което той не пропусна да покаже чувство за хумор.

"Казах на футболистите, че ако спечелят титлата с треньор като мен, без нито един голям трофей (б.р.: освен Лига Европа), наистина са добри. Първия ден когато дойдеш, виждаш хора, не просто играчи от световна класа. Като минава време започваш да ги харесваш и работата става от строго професионална и малко лична".

"Първият ден влязох в съблекалнята и видях някои топ играчи. След време вече знаех, че съм там сред хора, на които може и да се разчита. Това е специално чувство. Трудно е да се печели, дори по-трудно е да продължиш да печелиш. Да приемеш нещо в този спорт за даденост е една от най-големите грешки".

"Не беше разходка в парка. Беше дълго, трудно, стресиращо, и този отбор заслужава много похвали за продължаването на глада и решителността след 8 поредни титли. Напуснах терена защото опитах да избягам от кофата с вода, която ми готвеха. Очевидно я видях, но не успях да избягам".

"Имахме тактически трудности. Трябваше да опитаме да накараме тези много силни играчи и различни характери да работят заедно. Това не е нещо, което трябва да се приема за даденост, защото както виждахме в миналото, Дибала и Роналдо не играеха често заедно. Те са световна класа, но не е лесно да ги накараш да играят заедно с техните характери. С много работа мисля, че постигнах това".

"Роналдо и Дибала правят разликата на терена, така че е ясно, че заслужават много похвали. Но клубът зад тях е също толкова важен. Имаме президент и директори, които всеки ден са на тренировките, обменят идеи, гледат дали имаме нужда от нещо и зареждат отбора с гориво. Клубът е голяма част от причината за всички тези победи през годините. Дори когато загубиш те ни подкрепят".

"По отношение на организацията Ювентус е върха на европейския футбол. Не мога да искам нищо повече. Очевидно отнема време да се адаптираш, да разбереш подхода, как работят нещата тук, но след това можеш и да подобриш някои неща. Не можеш просто да влезеш в клуб, който 8 години е печелил, и веднага да разпоредиш промени. Това няма да е много интелигентно", заяви Сари.