Интер спечели първия си мач от сезона в Серия А, след като надви Фиорентина в истински трилър, завършил 4:3 за домакините и минал през серия обрати. 

Гостите водеха с 1:0 и 3:2, но допуснаха да останат с празни ръце след две късни попадения на Нерадзурите, които обаче определено не бяха убедителни в представянето си. 

Виолетовите пък определено трябва да съжаляват, че не взеха нещо от мача, в  който Франк Рибери върна времето назад и изигра страхотен двубой. Така и двата тима имат по 3 точки, но Интер е с мач по-малко. 

Двубоят започна с гол за Фиорентина при първата атака на гостите. В 3-ата минута Ериксен загуби в средата на терена, а Рибери напредна и центрира. Бираги върна напрежението, а Куаме и Бонавентура се оказаха на чиста позиция, като последният подаде на съотборника си, който вкара отблизо. 

Това даде увереност на гостите и разколеба домакините, като в 9-ата минута Бираги трябваше да се справи по-добре при възможността, която получи. Постепенно домакините се окопитиха и в 15-ата минута Брозович пропусна да изравни с глава. 

В 17-ата минута Фиорентина организира отлична контра, при която Рибери намери Куаме на добра позиция, но Ханданович излезе и блокира изстрела. В 19-ата минута обаче, съдията отсъди дузпа за Интер, след намеса на Касерес срещу Лаутаро Мартинес. Реферът обаче прегледа положението отново и отмени отсъждането. 

Последва пропуск на Миленкович за Виолетовите, преди да се стигне до минути, в които нямаше много шансове. В 42-ата минута Ашли Йънг направи ключова намеса, за да спре Куаме и това се оказа важно, защото в добавеното време на първата част домакините изравниха. След контра Лаутаро Мартинес се оказа на добра позиция и вкара с прецизен изстрел. 

Екшънът продължи с пълна сила и след паузата. В 52-ата минута Интер направи пълен обрат, като след удар  на Мартинес топката се отби в Амрабат и Чекерини, за да се окаже във вратата. В 57-ата минута обаче, Кастровили започна атаката, а след като получи обратно от Рибери, реализира с отличен изстрел с левия крак за 2:2. 

В 63-ата минута Фиорентина отново поведе. Рибери даде сензационен пас към Киеза, който наказа Ханданович отново. Гостите играеха добре и в 80-ата минута пропуспаха да решат всичко, след като Рибери изведе Влахович, но той от чиста позиция стреля неточно. 

И това се оказа решаващо. В 87-ата минута Лукаку направи 3:3 с удар отблизо, а само след минута Д’Амброзио се възползва от една отклонена топка на далечната греда и вкара за 4:3. Нов обрат и победата бе за Интер! 

Интер – Фиорентина    4:3

0:1 Куаме 3
1:1 Лаутаро Мартинес 45+2
2:1 Чекерини 52 автогол
2:2 Кастровили 57
2:3 Киеза 63
3:2 Лукаку 87
4:3 Д’Амброзио 89

Интер: Ханданович, Йънг (65 Хакими), Коларов, Д’Амброзио, Бастони, Перишич (78 Санчес), Ериксен (64 Сенси), Брозович (75 Видал), Барела (74 Наинголан), Лукаку, Мартинес
Фиорентина: Драговски, Касерес, Чекерини, Бираги, Миленкович, Рибери (83 Кутроне), Бонавентура (61 Борха Валеро), Амрабат, Кастровили, Куаме (61 Влахович), Киеза (69 Лирола)