Лацио и Интер не успяха да се победят, след като си спретнаха здраво равенство 1:1 на стадио "Олимпико" в Рим.

Гостите дръпнаха в резултата през първото полувреме след попадение на Лаутаро (30'), но гостите изравниха след почивката чрез Милинкович-Савич (55').

Трябва да се отбележи, че Лацио игра в намален състав след 70-ата минута, когато от игра бе изгонен Имобиле. Звездата на "орлите" влезе във физическа разправа с Артуро Видал и получи червен картон. В 87-ата минута червен картон за гостите получи Сенси.

Така Интер остава на второ място в класирането със седем точки, докато Лацио е във втората половина на таблицата с четири пункта.


Срещата на "Олимпико" започна с приспивно темпо, като в началото футболистите и на двата отбора не рискуваха, а спокойно разиграваха в средата на терена, без каквито и да било голови възможности.

В 18-ата минута домакините можеха да вкарат. Тогава Луис Алберто се освободи от защитата на Интер и стреля, но Самир Ханданович показа класа и спаси. Отговорът на "нерадзурите" не закъсня.

Десет минути по-късно Лаутаро навърза отбраната на "орлите", но от чиста позиция стреля в аут. След половин час игра Интер вкара, като автор на попадението бе Лаутаро Мартинес. До края на полувремето не последваха двуги попадения и така гостите се отеглиха с гол аванс. 

Втората част започна с положение за Интер, но тупалка на Лукаку мина до гредата. Така се стигна до 55-ата минута, когато Лацио изравни. Франческо Ачерби центрира отлично и Милинкович-Савич с глава вкара за 1:1.

Домакините дори можеха да направят и пълен обрат, но след час игра Ханданович спаси удар на Алберто. В 70-ата минута Лацио остана в намален състав, след като Имобиле удари с ръка в лицето Артуро Видал и бе изгонен.

Двата отбора едва не се хванаха за гушите, но бяха бързо помирени. Веднага след тази ситуация Видал бе сменен и страстите се успокоиха. В следващите минути гостите владееха играта, но така и не стигаха до чисти голови положения.

В 87-ата минута и Интер остана в намален състав, след като от игра бе изгонен Сенси. До края не се случи нищо интересно и така двата отбора заслужено си врътнаха равенство.

Лацио - Интер 1:1

Голмайстори:

0:1 Лаутаро (30')
1:1 Милинкович-Савич (55')

Лацио: Стракоша, Патрик, Ачерби, Раду, Ладзари, Миленкович-Савич, Лейва, Алберто, Марушич, Кореа, Имобиле

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Хакими, Барела, Видал, Галярдини, Перишич, Лукаку, Лаутаро