Аталанта и Интер завършиха 1:1 в мач от 7-ия кръг на Серия "А", игран в Бергамо. 

Гостите поведоха в 58-ата минута чрез Лаутаро Мартинес, а в 79-ата Алексей Миранчук донесе точката за домакините. "Нерадзурите" създадоха по-опасните положения в предни позиции, но пропуските в защита за пореден път през сезона ги лишиха от победа.

В класирането Аталанта заема 5-то място с 13 точки, колкото има и Ювентус. Интер е на 6-та позиция с 12 т. След паузата за национални отбори отборът от Бергамо гостува на Специя, докато миланци са домакини на Торино.  


Интер създаде по-чистите голови положения през първото полувреме. Още в началото Алехандро Гомес уцели стената от фаул, а после Руслан Малиновски шутира високо над вратата. В средата частта Алесандро Бастони центрира като по учебник, Артуро Видал засече с глава, но на милиметри над напречната греда.

След почивката мачът стана много по-интересен. Интер продължи да създава по-опасните положения и в 58-ата минута поведе. Ашли Йънг центрира превъзходно в наказателното поле, Лаутаро Мартинес стигна до топката и от точката за дузпата с глава я прати точно до дясната греда за 1:0!

Малко по-късно "нерадзурите" пропуснаха да сложат точка на спора, след като Марко Спортиело се отличи с двойно спасяване. Артуро Видал беше изведен сам срещу него, но стреля в средата на вратата и стражът изби. Николо Барела направи добавка, но Спортиело със зашеметяващо спасяване отказа халфа.

Така се стигна до 79-ата минута, когато Аталанта изравни. Алексей Миранчук се отскубна и с прецизен удар в долния десен ъгъл матира Самир Ханданович за 1:1!

В края Луис Муриел можеше да направи пълен обрат, след като засече с глава с летящ плонж, но покрай целта. В продължението се получи карамбол в наказателното поле на Аталанта, но защитата все пак изчисти и двубоят завърши без победител.

Аталанта – Интер 1:1

Голмайстори: 0:1 Мартинес (58), 1:1 Миранчук (79)