Интер – Реал Мадрид, мач от група "В" на Шампионска лига, ст.: "Джузепе Меаца", Милано, начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Интер: Ханданович, Д‘Амброзио, Де Фрай, Бастони, Йънг, Хакими, Видал, Галярдини, Барела, Мартинес, Лукаку
Треньор: Антонио Конте

Реал: Куртоа, Карвахал, Варан, Начо, Менди, Модрич, Кроос, Васкес, Йодегор, Азар, Диас
Треньор: Зинедин Зидан

Прогноза на Gol.bg:

Големият сблъсък между двата отбора е като финал за тях в Шампионска лига. В класирането Интер е на дъното с едва 2 точки, Реал Мадрид и Шахтьор Донецк имат 4 т., лидер е Борусия Мьонхенгладбах с 5 т. Това означава, че всяка една среща до края е от изключително значение.

Треньорът на испанците Зинедин Зидан има сериозни кадрови проблеми. "Кралете" са без водещия си голмайстор Карим Бензема и капитана Серхио Рамос, които имат мускулни контузии. Ключовият халф Федерико Валверде е със счупен крак, докато защитникът Едер Милитао и нападателят Лука Йович са аут заради положителни тестове за коронавирус.

Статистиката показва, че без Рамос в Шампионска лига, испанците са друг отбор. "Белите" са загубили 7 от последните си 8 мача в турнира, когато 34-годишният защитник не е играл. И без него гостите ще трябва да се справят с атомното дуо на "нерадзурите" в атака Ла-Лу: Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку.

Белгиецът се намира в "убийствена" форма и в събота вкара два гола и даде две асистенции за обрата от 0:2 до 4:2 срещу Торино. Антонио Конте няма да може да използва Александър Коларов и Марсело Брозович, които са с COVID-19, докато Матиас Весино и Стефано Сенси са с травми.

В началото на месеца Реал сломи Интер след драматично 3:2 в Мадрид, с което изравни общата статистика в съперничеството им – по 7 победи за всеки, 2 равенства. Головата разлика е 23:21 в полза на испанския колос. Но в Италия предимството е на страната на "нерадзурите". Те имат 5 успеха при 2 равенства, като миланци спечелиха последните 3 двубоя на "Джузепе Меаца" с два гола разлика – 3:1, отново 3:1 и 2:0.

Нашата прогноза е, че Интер ще спечели, с което интригата в групата ще се завърже още повече.

Прогноза: Интер – Реал Мадрид 2:1