Отборите на Мьонхегладбах и Интер завършиха 2:3 в истински спектакъл от група B на Шампионска лига. С победата "Нерадзурите" запазиха шансове за класиране напред.

През първото полувреме гостите успяха да поведат чрез Матео Дармиан(17'), но в добавеното време Аласан Плеа изравни.

През втората част Ромелу Лукаку(64'73') успя да се разпише два пъти и даде солиден аванс на Интер, но Плеа се разписа четвърт час преди края и стана драматично.

Малко след последния гол отново Плеа успя да отбележи, но след преглед на ситуацията от системата VAR, голът беше отменен и по този начин Интер си тръгна с трите точки от Германия.

Борусия Мьонхегладбах остава начело на групата с 8 точки, а с победата интер събра 5. Шахтьор Донцек и Реал Мадрид имат по 7 и всичко в тази група ще се реши в последните мачове.


Интер започна мача по-добре и в началните минути се опита да установи траен контрол върху топката.

Малко след като измина четвърт час игра "нерадзурите" организираха отлична атака. Роберто Галярдини успя да намери непокрития Матео Дармиан в наказателното на домакините и с хубав удар в долния десен ъгъл, бившият играч на Манчестър Юнайтед откри резултата.

Десетина минути по-късно гостите имаха отлична възможност да удвоят преднината си, но ударът на Лаутаро Мартинес беше блокиран от самоотвержен шпагат от защитник на Мьонхенгладбах.

В следващите минути домакините успокоиха играта и на свой ред създадоха няколко добри положения пред Самир Ханданович, но така и не успяваха да преодолеят словенския страж.

Все пак в добавеното време на първата част резултатът бе изравнен. Ласаро центрира, а Аласан Плеа заби топката с глава във вратата на Интер.

Както и първото полувреме, така и второто започна по-добре за Интер. В 62-рата минута Мартинес нанесе страховит изстрел от границата на наказателното поле, но топката срещна десния страничен стълб.

Две минути по-късно късметът вече не бе на страната на домакините и Зомер трябваше да вади топката от мрежата си. Марсело Брозович пусна хубав пас към Лукаку, който отблизо не сгреши и оплете топката в мрежата. 1:2

Двайсетина минути преди края отново Лукаку се превърна в герои за своите. Ашраф Хакими демонстрира страхотен поглед върху играта и достави топката за нападателя на Интер, който за втори път постави Ян Зомер на колене.

Изглеждаше, че всичко в мача е решено, но само 3 минути по-късно Аласан Плеа върна надеждите на домакините за нещо повече в този двубой. Той получи прецизен пас зад гърба на защитата и преодоля Ханданович за 2:3.

Малко по-късно драмата можеше да бъде пълна и Интер да се сбогува с Шампионската лига след като Плеа вкара за трети път топката във вратата на "Нерадзурите", но системата VAR отмени попадението заради засада.

Борусия Мьонхенгладнах - Интер 2:3

Голмайстори:

0:1 - Дармиан 17'
1:1 - Плеа 45+1'
1:2 - Лукаку 64'
1:3 - Лукаку 73'
2:3 - Плеа 76'

Мьонхенгладбах: Зомер, Лайнер, Янчке, Гинтер, Венд, Ласаро, Крамер, Нойхаус, Щиндл, Плеа, Тюрам

Интер: Ханданович, Шкриниар, Де Врай, Бастони, Дармиан, Барела, Брозович, Галярдини, Йънг, Мартинес, Лукаку