Треньорът на Интер Антонио Конте беше изключително развълнуван от драматичната победа с 3:2 като гост над Борусия Мьонхенгладбах в мач от 5-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Това беше първи успех за "нерадзурите" в турнира, с което запазиха крехките си шансове да се класират напред.

"Гладбах е в отлична форма, както в Бундеслигата, така и в Шампионската лига. Ако не покажеш най-доброто в тактическо и физическо отношение, ако не покажеш характер, няма как да дойдеш тук и да победиш. Смятам, че спечелихме заслужено. Можеше да го направим и по-убедително, без да страдаме в края. Победихме лидера в групата и сме живи. Благодаря на момчетата, че показаха правилния дух. Когато има такова желание да си помагат на терена, показваме, че сме истински отбор и можем да затрудним всеки съперник", заяви Конте.

Последният кръг в групата ще е много напечен, защото и четирите отбора имат шансове за 1/8-финалите. Гладбах е лидер с 8 точки, Шахтьор Донецк е на 2-ра позиция със 7 т. С толкова е и Реал Мадрид, докато Интер вече е с 5 т. Следващата седмица германците гостуват в Испания, докато украинците играят на "Джузепе Меаца".