Интер победи с 3:1 като гост Каляри в мач от 11-ия кръг на Серия "А".

В герой за "нерадзурите" се превърна доскорошният халф на домакините Никола Барела, който се отличи с гол и асистенция към Данило Д‘Амброзио. Вторият се разписа за 2:1 в 84-ата минута, секунди, след като замени контузилият се Ашраф Хакими.

Преди това домакините бяха повели чрез Рикардо Сотил (42‘), а много силен мач изигра вратарят Алесио Краньо, макар че носи вина за гола на Барела. Крайното 3:1 оформи Ромелу Лукаку в продължението.

В класирането Интер събра 24 точки и изостава на 2 т. от лидера Милан, който довечера приема Парма. Каляри остава на 12-та позиция с 12 т.


В началото на мача Интер диктуваше събитията на терена и пропусна отлична възможност да поведе още в 10-ата минута. Кристиан Ериксен изведе Ромелу Лукаку на чиста позиция, но Алесио Краньо с брилянтна намеса изби. След това вратарят отрази и добавка на датския национал.

120 секунди по-късно Ериксен качи топката на главата на Алесандро Бастони, но той я изпрати в аут. Още преди да е изтекъл четвърт час игра "нерадзурите" пропуснаха нова голова възможност. Лукаку шутира по земя, но отново Краньо отчая белгийския стрелец.

Стражът на Каляри продължи да бъде на висота и после парира удари на Лукаку и Алексис Санчес и в края на полувремето Интер беше наказан за многото пропуски. Рикардо Сотил получи топката в наказателното поле и първият му изстрел беше блокиран. Той обаче направи добавка с удар от воле и матира Самир Ханданович за 1:0! В самия край на полувремето Леонардо Паволети засече от вратарското поле, но в аут.

След почивката Интер натисна здраво, а Антонио Конте пусна в игра Ашраф Хакими, Ашли Йънг и Лаутаро Мартинес, които бяха оставени да почиват заради дербито с Наполи в сряда. Гостите продължиха да доминират, но така и не можеха да преодолеят отличния Краньо.

От своя страна Каляри разчиташе на контри, но в 77-ата минута гостите изравниха след грешка на героя до този момент Краньо. Вратарят изби центриране право на крака на Николо Барела, който с невероятно изпълнение от границата на наказателното поле беше точен за 1:1! Халфът не се зарадва на великолепното си изпълнение, защото изгради име именно при сардинци.

В 84-ата минута току-що появилият се на терена Данило Д‘Амбризио донесе успеха за Интер. Барела центрира и защитникът с глава беше точен за 2:1 за миланци! До края Краньо спаси удар на Лукаку, а Каляри пропусна добра възможност да се добере до точката и загуби мача. В продължението Краньо се включи в атака, Лукаку беше изведен и на празна врата оформи крайното 3:1.     

Каляри – Интер 1:3

Голмайстори: 1:0 Сотил (42), 1:1 Барела (77), 1:2 Д‘Амброзио (84), 1:3 Лукаку (94)

Каляри: Краньо, Фараго (68-Клаван), Валукиевич, Карбони (89-Симеоне), Ликоянис, Марин, Рог, Дзапа, Жоао Педро, Сотил (68-Нандес), Паволети (75-Чери)
Треньор: Еузебио Ди Франческо 

Интер: Ханданович, Скриняр, Де Фрай, Бастони (72-Мартинес), Дармиан (58-Йънг), Барела, Брозовиц, Перишич (46-Хакими, 83-Д‘Амброзио), Ериксен (58-Сенси), Алексис, Лукаку
Треньор: Антонио Конте

Ст.: "Сардиния Арена"
Съдия: Фабрицио Паскуа
Жълти картони: Фараго, Паволети (Каляри); Дармиан (Интер)