Интер взе само точка от гостуването на Удинезе и след равенството 0:0 не успя да се възползва по най-добрия начин от издънката на градския съперник Милан. Момчетата на Антонио Конте направиха прекалено малко, за да си тръгнат с трите точки от Удине, въпреки че в началото на срещата гол на Лаутаро Мартинес бе отменен заради засада. Конте пък бе изгонен за невъздържано поведение срещу главния рефер.

Така дни след гръмката победа с 2:0 над шампиона Ювентус “нерадзурите” не успяха да задържат набраната скорост. Интер пропусна да се изравни по точки с Милан на върха в класирането, след като “росонерите” загубиха с 0:3 у дома от Аталанта.

Така Интер остава на втората позиция с 41 точки, с 2 по-малко от Милан. Рома (37) и Аталанта (36) пък скъсиха дистанцията. Шампионът Ювентус има 33 точки, но и два мача по-малко.

Двубоят започна с грешка в защитата на Интер, след като Алесандро Бастони не се ориентира добре в една ситуация във втората минута. Домакините обаче не успяха да застрашат вратата на Ханданович.

“Нерадзурите” отвърнаха в 8-та минута, когато Лаутаро Мартинес бе изведен зад защитата на домакините и успя да преодолее Мусо с техничен удар. Голът обаче бе отменен заради засада на нападателя.

В 22-та минута Лаутаро получи неочакван подарък от защитника на домакините Бекао. Аржентинецът стреля силно, но сънародникът му Хуан Мусо с още по-прекрасно спасяване успя да опази вратата си.

Малко след това Толгай Арслан бе пожален от рефера на срещата. Полузащитникът имаше вече един жълт картон и извърши рисково нарушение. Реферът Фабио Мареска не посмя да го изгони, но треньорът на Удинезе замени германския футболист малко след това.

До края на полувремето Интер натисна, ноудари на Барела, Видал и Йънг не затрудниха особено Мусо.

Втората част започна с прекрасна възможност за Удинезе. Само осем минути след подновяването на играта Роберто Перейра получи хубаво подаване в наказателното поле, спря си топката на гърди и стреля от воле. Топката обаче мина далеч от вратата на Ханданович.

В минутите до края “нерадзурите” обсадиха вратата на домакините, които обаче се отбраняваха страхотно. В 63-та минута Ашраф Хакими проби по дясното крило и пусна успореден пас към останалия непокрит Ромелу Лукаку. Белгиецът обаче не успя да стигне до топката.

В 67-та минута Удинезе бе на сантиметри от гола. Родриго де Паул стреля фалцово от границата на наказателното поле, Ханданович остана на място, но топката мина на сантиметри от вратата. До края на мача Интер натискаше, но така и не създаде реално положение за гол. В добавеното време на срещата пък треньорът на "нерадзурите" Антонио Конте нападна съдията и получи два бързи жълти картона и съответно червен. Така в следващия мач Конте няма да води тима си от резервната скамейка.

Удинезе - Интер 0:0

Удинезе: Мусо, Бекао, Бонифаци (63 - Де Майо), Самир, Ларсен (78 - Молина), Арслан (33 - Уолъс), Перейра, Зегелар (78 - Наутинк), Де Пау, Деулофеу (62 - Мандрагора), Лазаня

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Врай, Бастони, Йънг (70 - Перишич), Видал (70 - Сенси), Брозович, Барела, Хакими, Мартинес (70 - Санчес), Лукаку